(Plötzlicher) Hörverlust auf einem Ohr: Ursachen, Symptome, Behandlung

Náhla strata sluchu na jednom uchu

Zrazu sotva počuť na uchu alebo vôbec, môže byť dosť viac strach. Okamžite zastrelili hrôzostrašné scenáre - ale nie vždy je to trvalé obmedzenie alebo vážne príčiny. Stupeň jednej straty sluchu však môže predĺžiť limity alebo na úplne hluchotu. V súlade s tým by sa zodpovedajúce príznaky mali určite brať vážne , ale nie je vhodné panikáriť. Návšteva špecialistu poskytuje informácie o príčinách a ukazuje metódy liečby.

Jeden -strata sluchu: Príčiny a príznaky

Náhla strata sluchu na uchu cez strata sluchu

Ak je vypočutie ucha náhle obmedzené alebo stratené, môže to byť náznak sluch je, pretože sa to takmer vždy vyskytuje jeden. V tomto prípade ďalšie príznaky ako tupá bolesť, tinnitus a závraty. Nie je úplne jasné, prečo sa to stane vôbec. Pravdepodobne výskyt poruchy obehu je splatný a uprednostňuje sa rôznymi faktormi vrátane stresu. Výsledkom je matrica alebo obmedzenie funkčnosti vlasových buniek, čo znamená, že podráždenie stimulu mechanických v elektrických stimuloch. Výsledkom je, že sa vytvorí odpočinok s

Jeden -strata sluchu prostredníctvom

Jedno strata sluchu nie vždy znamenajú stratu sluchu. Môže byť tiež pripísaný a knedle Vytláčanie ucha ako spúšť jednej straty sluchu

Ak uší vosk upína ušný kanál, vypočutie môže trpieť. Zápcha sa spravidla počas lekárskeho vyšetrenia určuje obzvlášť rýchlo, pretože externý ušný kanál v otoskopii sa zvyčajne skúma. Čistením ucha sa zápcha môže relatívne ľahko odstrániť. Spravidla sa pojednávanie následne vráti .

Krátke -strata sluchu na jednom uchu cez studenú/Corona

Jedným z klasických príznakov v prechladnutí je opuch nosných slizníc . Opuch zase bráni vetraniu ucha av niektorých prípadoch vedie k akumulácii tekutiny v tomto. Môže dôjsť k pocitu tlaku v uchu a znížený dojem z počúvania. Strata sluchu väčšinou zmizne spolu so zostávajúcimi symptómami za studena .
V súvislosti s korónou sa opakovane hlásia problémy so sluchom, ale je to dosť zriedkavý príznak, ku ktorému je k dispozícii len málo detailov. Dá sa predpokladať, že príznaky spojené s infekciou korónou môžu viesť k počúvaniu sŕdc ako konvenčné prechladnutie.

Strata sluchu na jednom uchu po lete

Tlak na uši, keď lietanie je rozšíreným problémom , najmä u detí. V niektorých prípadoch zostáva tlak, ktorý je spojený s obmedzeným porozumením sluchu, dokonca aj po pristátí. Ako dlho trvá, kým sa vyrovnanie tlaku zvládne a obnoví počúvanie, je vysoko individuálne . Vo väčšine prípadov pomáha jednoduchá taktika na vyrovnanie tlaku , napríklad pitie alebo prehĺtanie. Počas lietania je vhodné preventívne žuvať žuvačku žuvačky a mať dostatočné pitie s energetickým prehĺtaním. V niektorých prípadoch môže strata sluchu jednej straty predĺžiť z hľadiska času, ale po niekoľkých dňoch pretrvávajúcich problémov by sa mala zvážiť návšteva lekára .

Ďalšie dôvody náhleho, jednej straty sluchu

  • Fyzické poškodenie
  • Tlak na zvukový nerv
  • Problém vo vnútornom uchu: napr. Infekcie
  • Choroby: napr. Osýpky, príušnice, meningitída

Strata sluchu na jednom uchu: Liečba

Ak neexistuje vážne poškodenie, mali by ste počkať niekoľko dní a pozorovať, či sa vaše ucho zotaví. Ak to tak nie je alebo sa zhoršuje príznaky, odporúča sa návšteva lekára ORT . Ak je tento strata sluchu alebo načúvacie pomôcky môže vytvoriť . Najmä tu sú cros zariadenia ideálne, ktoré posilňujú zvuk postihnutého ucha a prenášajú ho do zdravého ucha. Takže si môžete znova vyrobiť svoje tonálne prostredie.