Nebenwirkungen von Hörgeräten: Was stimmt? | MySecondEar

Vedľajšie účinky načúvacích pomôcok

Načúvacie pomôcky majú predovšetkým jednu úlohu: zlepšiť počúvanie! Ale nie vždy splnia iba svoj skutočný význam. Môžu sa vyskytnúť nechcené vedľajšie účinky alebo vedľajšie účinky, a preto je dôležité poznať možné riziká. Aby sa tomu zabránilo, malo by sa vo všeobecnosti poznamenať, že načúvacie pomôcky môžu použiť iba s reguláciou špecialistu. Výber a nastavenie sa musí uskutočniť v rámci technického rady od akustikána načúvacieho prístroja , aby sa minimalizovali riziká. Okamžité použitie môže viesť k poruchám zdravotníctva, a preto sa treba vyhnúť, pokiaľ je to možné.

Vedľajšie účinky sa dajú očakávať najmä v počiatočnej fáze, t. J. Keď sa začne opotrebovanie načúvacích prístrojov. Prechod na záplavu stimulov, ktorý je náhle vnímaný posilňovacími posilňovaním, môže byť ohromujúci pre uši a mozog. Výsledkom je, že prostredie alebo dokonca váš vlastný hlas možno náhle vnímať ako nepríjemné. Našťastie sa telo zvykne na stimuláciu pravidelným nosením.

Pre načúvacie pomôcky sú známe nasledujúce nežiaduce vedľajšie účinky:

Načúvací prístroj vedie k bolesti hlavy

Bolesť hlavy sa vyskytuje predovšetkým počas návyku. Načúvacie pomôcky umožňujú zvýšené vnímanie sluchových impulzov. Okrem počúvania posilnenia môžu nové stimuly tiež prispieť k ohromeniu mozgu. Môže to mať za následok formu vyčerpania, ktorá je čiastočne vyjadrená pri bolesti hlavy. Dôvodom nie je načúvací prístroj, ale so samotným mozgom. Ak sa však používa pravidelne, mozog si zvykne na množstvo stimulov a na bolesť obvyklých.

Načúvacie prístrojy uvoľňuje závraty od

závraty sa stáva potenciálnym rušivým faktorom, najmä so zmyslovou stratou sluchu. Pri tomto type straty sluchu je ovplyvnené vnútorné ucho, ktoré je miestom sluchu a rovnováhy. Popísané nové stimulové pretekanie vedie k stresovej situácii uší. Stres je zase známe, že je faktorom, ktorý môže vyvolať závraty. Príliš dlho, načúvací prístroj môže tiež viesť k poruche rovnováhy súvisiacej so stresom.

Načúvacie prístroje spôsobuje Earache

Earache môže mať veľa dôvodov. Niektoré z nich môžu byť spustené nosením načúvacích prístrojov. Na jednej strane sú zranenia, ktoré vyplývajú z hrbolkov na uši, dôvodom bolestivých uší. Na druhej strane infekcie môžu vyvolať infekcie uší alebo otomykózu. Načúvacie pomôcky uprednostňujú stabilný kontakt s pokožkou a konštantnú nosenie vlhkosti v uchu, čo spôsobuje to. Vodená koža obsahuje riziko svrbenia a podporuje zápal.

Na prevenciu bolesti uší a zápalu venujte pozornosť odstráneniu načúvacích pomôcok v noci. To zaisťuje nočné sušenie ucha a riziko poklesu infekcií. Aby sa baktérie a patogény udržali mimo ušného kanála, malo by sa vykonávať denné čistenie načúvacích prístrojov S špeciálne navrhnutými čistiacimi prostriedkami. >

Zlé porozumenie reči napriek načúvacie pomôcky

Vopred možno povedať, že výkon sluchu je tiež úplne individuálny s načúvacím prístrojom. Príslušné poškodenie sluchu a nastavenia počúvania ovplyvňujú, ako dobré je jazykové porozumenie v konečnom dôsledku. Nemožno vylúčiť zmenu v vypočutí, predovšetkým v prípade straty sluchu súvisiacej s vekom, ktorá sa postupne zhoršuje. Môže sa teda stať, že napriek počúvaniu posilňovania dochádza k zhoršeniu jazykového porozumenia. Ďalšími príčinami sú nesprávne usadené otoplasty, ktoré vedú k funkčným poruchám, poškodeným spojovacím hadicami alebo výstupným otvorom zvuku upchaných mazu a cerum. Aj tu je denné a dôkladné čistenie prostriedkom prevencie. Ak sa zhoršuje porozumenie jazyka, mal by sa tiež konzultovať s akustikom načúvacích prístrojov.

Načúvacie prístroje stlačí/na uchu

V prípade chybných otoplastov môže dôjsť k vnímaniu tlaku alebo zápalom. Okrem toho sú tlakové body čiastočne spôsobené tvrdými zvukovými hadicami. S akustikom načúvača by sa malo konzultovať v uchu pri uchu, aby sa mohlo prispôsobiť pasové pasy. Pravidelná kontrola sa musí skontrolovať aj av prípade potreby sa má brať do úvahy výmena zvukových hadíc a otoplastov. Spravidla sa tento mení zmenený po dvoch až troch rokoch, ale to sa môže meniť individuálne, a preto je potrebné skôr.

Načúvací prístroj vedie intoleranciu/alergia

Pretože otoplasty a krytie načúvacích pomôcok sú zvyčajne vyrobené z plastu, reakcie na materiál nie sú vylúčené. Môže sa vyskytnúť aj dermatitída alebo podráždenie kože, pretože sa predtým použili pneumatiky na sluch na koži, ak sa predtým použili kremy alebo mydlá obsahujúce stimuly. Zvyčajne by sa to však nemalo vyskytnúť pri dobre adaptovanom načúvacom prístroji. Ak viete, že má citlivú pokožku, ktorá má tendenciu k alergii, malo by si všimnúť rady pre vypočutie, aby sa minimalizovala pravdepodobnosť alergickej reakcie, ak je to možné.

Nežiaduce zvuky s načúvacími pomôckami

Nežiaduce zvuky, ako je ponáhľanie alebo pískanie, môžu brániť dojem z počúvania. Rauschen sa zvyčajne vyskytuje vlhkosťou, ktorá vedie k načúvacej pomôcke, aby narušila elektrické spojenie alebo v dôsledku nečistôt. čistenie a sušenie načúvacích pomôcok by sa preto malo vykonávať preventívne. Potrubia vznikajú, keď otoplastika už nie je správne tesnená. Výsledkom je spätná väzba, ktorú napraví odborník na sluchovú starostlivosť úpravou uší pas. Jeden z najslávnejších píšťaliek alebo pípavých zvukov - tinnitus - je väčšinou oslabený nosením načúvacích pomôcok, ale v zriedkavých prípadoch ich posilnených. Tinnitus môže tiež uprednostňovať príliš dlho. V týchto prípadoch by sa mal konzultovať s lekárom.

Zabráňte vedľajším účinkom

Niektoré princípy pomáhajú predchádzať vedľajším účinkom načúvacích pomôcok.

  • Nenoste načúvacie prístroje, aby ste upokojili pokoj a uvoľnili ucho a načúvalo vlhkosť.
  • Nechajte načúvacie pomôcky a otoplastici pravidelne kontrolovať, aby skontrolovali funkciu a sedadlo.
  • Na správny čistenie a sušenie zariadení.
  • Chráňte načúvacie pomôcky pred silným teplom.
  • Nehýbajte sa od pocitu tlaku, svrbenia alebo rušivých zvukov, aby ste videli načúvacie prístroje.
  • Opravy sa vždy vykonávajú profesionálne.
  • Nájdite správny načúvací prístroj prostredníctvom sluchovej rady, aby ste sa vyhli alergickej reakcii.
  • Noste
  • načúvacie pomôcky denne a zariadenia a dajte si čas na to, aby ste si na to zvykli.