Wasser im Ohr beim schwimmen

Či už po plávaní, rýchla sprcha alebo vlak v bazéne, často zostáva voda v uchu a ovplyvňuje naše porozumenie počúvania. Vaše ucho sa cíti upchaté a všetko znie dusené. Niekedy tento účinok trvá niekoľko dní. Pretože vo vode môžu byť aj baktérie, ktoré môžu spôsobiť infekciu, je pochopiteľné, ak ju chcete rýchlo dostať z ucha. Preto sme zostavili tie najlepšie a najrýchlejšie spôsoby, ako uvoľniť ucho od tekutiny v tomto príspevku.

Aké sú dôsledky vody v uchu?

Kvapalina v uchu podporuje rast húb a baktérií a môže viesť k infekcii sprevádzaným opuchom alebo podráždením. Často sa vyskytuje svrbenie, ktoré sa posilnili pri ťahaní do ušného uší. Problém je tiež príliš časté čistenie ucha, pretože príliš veľa vosku do uší sa často odstraňuje. Chráni to však vaše uši pred vstupom pred škodlivými baktériami alebo hubami. Ak sa voda dostane do ucha, obranná funkcia je oslabená a existuje riziko zápalu akútneho uší. Existuje vysoké riziko takýchto infekcií, najmä pri plávaní v špinavých vodách alebo vo vírivke. V závažných prípadoch môže byť takáto infekcia dokonca vypočutá alebo sa zápal šíri vo vnútornom uchu a ďalších častiach tela. Ak voda v uchu spôsobí bolesť, mali by ste určite navštíviť lekára. Bolesť alebo svrbenie naznačuje existujúcu infekciu v ušnom kanáli. Zvýšený kontakt so soľou a chlórom stimuluje uší kanál a uprednostňuje penetráciu cudzích telies. Zložky kozmetiky môžu tiež viesť k podráždeniu a prasklinám v uchu av prípade potreby podporujú prienik kvapaliny do ucha.

Ako môžem odstrániť vodu do ucha?

Existuje niekoľko možností na odstránenie vody z ucha. Kvapaliny však zvyčajne zmiznú z ucha sami. Ak chcete tekutinu rýchlejšie odstrániť, tu sme uviedli najlepšie podporné opatrenia, aby sme mohli rýchlo rýchlo počuť.

Vytvorte vákuum v uchu

Mierne skloní hlavu a dajte dlaň na postihnuté ucho. Teraz rýchlo potiahnite ruku a znova ju otvorte. Voda by mala byť vytiahnutá z ucha cez vákuum.

Nechajte vodu odparovať

Ďalším spôsobom, ako odstrániť vodu z ucha, je, aby sa voda odparila. Aby ste to dosiahli, prilepíte sa k uchu s úderom s najnižšou úrovňou, držte najmenej jednu vzdialenosť 30 cm od ucha. Počas vytiahnutia laloku posúvajte sušič vlasov tam a späť. Po niekoľkých minútach úderu by sa voda v uchu mala odpariť.

Teplo kompresia na uchu

Obliehajte umývadlo do teplej vody a položte ju na ucho. Nechajte umývadlo na 30 sekúnd a urobte si minútu prestávky. Proces opakujte štyrikrát.

Potiahnite ušíre

tendenciu k boku. Postihnuté ucho musí mieriť. Potom potiahnite ušami. Voda sa pohybuje a môže vypustiť.

Metóda Valsava

Zatvorte ústa a nechajte si nos. Potom vyčistíte nos, aby ste vyčistili uší kanál. Často môžete počuť krátku trhlinu. Toto je znamenie, že trubica je teraz zadarmo.

Over -the -Counter Ear Drops

V niektorých lekárňach nájdete žiadne uši na predpis s prírodnými ingredienciami. Voda niekedy spôsobuje opuch vosku do uší. To sa dá zmäkčiť kvapkami uší a odtoku. Mali by ste si však prečítať vloženie balíka vopred, aby ste sa vyhli nechceným vedľajším účinkom.

Uši Cans

Uši plechovky môžu tiež napraviť situáciu v uchu. Jedná sa o duté sviečky vyrobené z vosku, ktoré môžete oznámiť pri ležaní. Vosk zaisťuje teplo v uchu a môže spôsobiť prúdenie vody alebo uší. Táto metóda by sa však mala vykonávať opatrne. Ak sa teplo v uchu nepohodlne naplní, je najlepšie robiť bez neho. Táto metóda je alternatívnym lekárskym opatrením. Cieľom tepla je stimulovať pozitívne procesy v uchu a nechať vodu vypustiť. Náprava na upchaté ušné kanály však nie je vedecky potvrdená.

Voda v uchu nezmizne a mám bolesť?

V tomto prípade je v uchu oznámená možná infekcia. Okamžite navštívte ušného lekára. Podporná voda je nasávaná. Ak už došlo k zápalu, váš ušný lekár predpisuje uši alebo antibiotiká. Ak liečba zbytočne neváhá. Môže sa dostať k komplikáciám, ako je strata sluchu alebo chronický zápal v uchu. Zápal akútneho ušového kanála sa dá zvyčajne dobre liečiť konvenčnými liekmi, ak sa liečba uskutoční okamžite. V prípade upchaného ucha môže situácia napraviť aj profesionálne čistenie od ušného lekára. Ošetrenie môžu oneskoriť špeciálne a zriedkavé huby alebo baktérie. Špecifická anatomická povaha ucha môže mať tiež negatívny vplyv na ošetrenie zápalu ušného kanála. Okrem toho môže alergická reakcia na zložky z kvapiek uší viesť k podráždeniu.

Môžem zabrániť penetrácii vody do ucha?

Áno, môžete zabrániť preniknutiu vody vopred. Pri plávaní alebo plávaní chránia uši na ochranu proti vode. Určite by ste však mali pravidelne dezinfikovať plapy do uší, aby ste sa vyhli prieniku baktérií alebo húb. Váš hörakustiker vás môže podporiť pri správnom výbere záporov uší. Vyhnite sa príliš častému a intenzívnemu čisteniu uší. Uškový vosk v uchu vás chráni pred infekciami, ak je v uchu príliš málo, vaša obranná funkcia je oslabená. Teplá voda už stačí na hygienu pravého ucha. Časté používanie náušníc by sa malo vyhnúť. Ak ste potápači alebo plavci, ktorí pravidelne cestujú v hlbších vodách, pred kontaktom s vodou sa odporúča použitie prírodných kvapiek uší. Nejkajte príliš hlboko do ušného kanála s bavlnenými tampónmi, zraneniami a trhlinami uľahčujú dostať sa do ucha a iných cudzích telies. Ak to nie je absolútne nevyhnutné, vyhnite sa používaniu kúpajúcich sa čiapiek pri plávaní, ktoré môžu škrabať pokožku v uchu a tiež vytvárať nepriaznivé možnosti baktérií a húb.