Loch im trommelfell

bubnový kožušina - čo robiť?!

Váš uší sa skladá z veľmi tenkej membrány. Vytvára hranicu medzi vnútorným uchom a vonkajšou časťou ucha. Ucho zabezpečuje potrebnú ochranu proti baktériám. Zároveň má za úlohu preposielať zvukové vlny. Uškál zohráva kľúčovú úlohu pre celý proces sluchu. Teraz sa môže stať, že v tejto citlivej membráne sa vytvorí otvor. V tomto prípade doktor uší, nosa a krku hovorí o perforácii uší.

Ucho. Zdroj: tinnitracks

Táto príručka vám poskytuje všetky potrebné informácie o tom, čo by ste mali urobiť, ak sa vytvorí otvor v ušiach. Nižšie si môžete prečítať, čo príčiny, príznaky a diagnózy existujú. Budeme vás tiež informovať o všetkých možnostiach liečby. Ak máte nejaké ďalšie otázky, môžete nás kontaktovať bez povinnosti.

Čo je príčinou roztrhaného tunela?

Zohľadňuje rôzne príčiny, ak sa takýto defekt vytvoril v ušiach. Môže to byť zápalová alebo traumatická povaha. Traumatické znamená, že diera bola vytvorená zranením.

Najbežnejším a najtypickejšími príčinami z traumatickej oblasti je samospar. Zvyčajne sa to stane, keď vyčistíte ucho bavlneným tampónom. Ďalšie typické traumatické príčiny môžu byť:

  • Náhla zmena tlaku
  • Zasiahnite ucho
  • Zranenia lebky
  • Jet v tvrdej vode s nesprávnym vyplácaním vyplácania

Všetky uvedené príklady môžu viesť k slzám vo vašom ušnom bubne.

Typické príčiny v zranenom uši

Médium na zápal je typickou zápalovou príčinou, prostredníctvom ktorej môže váš ušný bubienko získať dieru. Rozlišuje sa medzi chronickou a akútnou formou v zápaloch stredného ucha. Ak je to akútny tvar, môže sa v pokročilom štádiu tvoriť prasklina alebo otvor v ušnom bubienku a s množstvom výroby hnisu. Akonáhle hnis môže pretekať otvorom do ušného bubna, poloha sa zlepšuje. Majú menší tlak a menej bolesti. Zápal sa lieči rýchlejšie, pretože stredné ucho sa teraz môže lepšie venovať. Spravidla sa vaše ušné bubienko potom uzdravuje sám o sebe. Ak je to však chronické zápalné médium, zvyčajne existuje automatický ušny bubienko.

Aké sú príznaky tvorby bubna?

Tvorba bubna (otvor v ušnom bubne). Zdroj: Medpertise

Keď jej predchádzala traumatická udalosť, náhla bolesť a akútna strata sluchu sú typickými príznakmi diery v ušnom bubne. Niekedy je mierne krvácanie.

Situácia vyzerá trochu inak s akútnou zápalovou perforáciou ušných bubien. Bolesť sa znižuje, keď sekrécia tečie. Môže sa stať, že je zapálené aj vnútorné ucho. Výsledkom je, že nauzea a závraty môžu použiť. Nie je neobvyklé, že sa tinnitus vyskytne súčasne. Niekedy sa pridávajú zášklby pohyby očí. Občas je možné paralyzovať jednotlivé svaly tváre.

Diagnostika s otvorom v ušnom bubne

Doktor ucha, nosa a krku používa otoskop alebo ušný mikroskop na vykonanie zrkadlenia ucha, aby bolo možné vykonať jasnú diagnózu. Doktor väčšinou skúma aj okolie tvorby bubnovej kožušiny. Mali by ste tiež vykonať test sluchu. Takže lekár môže zistiť, či je ovplyvnené aj vnútorné ucho.

bubn

Malé defekty v ušiach sa môžu uzdraviť sami. Ak je to však väčšia chyba alebo kompletná trhlina v ušiach, musí pomôcť lekár, nos a krk. Narovnáva zranenie alebo nasadí na koľajnicu. Na tento účel lekár používa papierové alebo silikónové prúžky a umiestni ich na ušný bubienok. To zrýchľuje uzdravenie. Ak táto metóda nefunguje, pretože zranenie je príliš veľké, musí byť ušné bubienko chirurgicky uzavreté. Niekedy sú postihnuté alebo zničené aj osssicles. V takom prípade sa musí uskutočniť úplná rekonštrukcia.

Voda za ušami

Niekedy sa vyskytuje chronická kostná edícia. Táto chyba musí byť chirurgicky dodaná. Ak vaše ucho s vodou prišlo do styku, mali by ste zabrániť antibiotiku. Chráňte poškodený ušný kanál, najmä pri kúpaní a zobrazovaní ho zatvorením špeciálnou krémovou bavlnou.

Trvanie druhoch s kožušinami - samolepenie

Spravidla sa defekt uší lieči relatívne dobre, môžu počítať asi štyri týždne. Ak sú však ovplyvnené aj vnútorné ucho alebo ossicle, môže dôjsť k trvalému zníženiu sluchu, je možná aj hluchota. V takom prípade by ste sa mali okamžite poradiť s lekárom uší, nos a krk.