Pädakustiker: Hörakustik für Kinder und Jugendliche | MySecondEar

Pedacustics je čiastočná akustika, ktorá sa zameriava na sluchovú starostlivosť o deti. Z 1000 detí je pri narodení už počuť jedno alebo dve deti. To má za následok nebezpečenstvo pre osobný a jazykový vývoj dieťaťa, a preto je skorá aktívna propagácia sluchu významná pre zabránenie problémom s vývojom jazyka. Počúvanie akustiky, ktoré sa špecializujú na liečbu detí, ktoré sa vyskytujú, sa nazývajú pedakastiká. Okrem znalostí o osobitných vlastnostiach vypočutia detí a dojčiat si profesionálne pole pedakutívy vyžaduje obzvlášť citlivosť pri riešení pacientov dieťaťa a ich rodičov.

Predpoklady a ďalší tréning ako pedacle

Aby sa absolvovali ďalšie školenie od profesionála sluchovej starostlivosti po pedance, sú potrebné tri roky profesionálnej skúsenosti alebo vypočutie titulu akustického majstrovstiev. „Pedakousticisti“ ešte nie sú chráneným termínom, takže počuť, že akustici sa môžu tiež nazvať pedacitikom bez ďalšieho tréningu. Ďalšie školenie zahŕňa teoretický aj právny a praktický obsah, ktorý na jednej strane zahŕňa lekárske znalosti pre detský sluch a jazykový vývoj, na druhej strane, praktické znalosti aplikácií na meranie sluchu Strata a úpravy načúvacích pomôcok u detí.

Okrem toho sa musia naučiť kompetencie pri riešení a komunikácii s pacientmi s deťmi, ako aj potrebná citlivosť na zapojenie rodičov. Tieto komponenty sú diskutované ako súčasť pedagogického učenia. Holistický pohľad na dieťa je určený v rámci liečby, v ktorej sú zahrnuté možné sprevádzanie, napríklad rečová terapia, sú zahrnuté možnosti terapie. Na tento účel sa vyžaduje znalosť ďalších terapeutických opatrení, ktoré okrem citlivých rád podporujú psychologické znalosti. Úspešné vyšetrenie detí je možné iba vtedy, ak sú potrebné odborné znalosti doplnené pracovným materiálom pre deti.

Pedakoustics Nájdi

Dá sa predpokladať, že vypočutie akustikov, ktorí sa vyškolili ako pedantista, majú potrebnú spôsobilosť na liečbu dojčiat a detí do 17 rokov. Pri výbere vhodného akustikána je geografické umiestnenie platným faktorom rozhodovania. Pretože sa dajú očakávať relatívne časté návštevy, pedikastici by sa mali dosiahnuť s nízkou dobou jazdy, ak je to možné. Je však oveľa dôležitejšie, aby sa dieťa a rodičia cítili v dobrých rukách a že základ dôvery sa môže vybudovať pre liečbu. Dobrý pocit je obzvlášť dôležitý pre dobre, a má pozitívny vplyv na proces liečby.

Strata sluchu u detí

Jeden alebo dve z 1 000 detí sú počuť pri narodení. Rôzne príznaky môžu poskytnúť informácie o znižovaní sluchu u detí:

  • Chýbajúce pokusy napodobňovať hovorené
  • Nesúlad o hluk alebo hudbu
  • Silná koncentrácia pri počúvaní
  • Veľmi nahlas hovorí
  • Chýbajúca reakcia pri oslovovaní dieťaťa

Spúšťače sú rôznorodé a siahajú od chorôb matky (napr. Toxoplazmóza, cytomegália, rubela) až po komplikácie pri narodení (napr. Nedostatok kyslíka) po problémy s zubami (napr. V zriedkavých prípadoch osýpky a väzby). Genetické defekty môžu tiež zvýšiť pravdepodobnosť prenatálnej straty sluchu. V detstve predstavujú infekcie stredného ucha alebo nadmerný hluk ďalšie rizikové faktory poškodenia sluchu.

Na predčasné určenie problémov so sluchom by sa všetky testy patriace k pedakutikám mali vnímať pri skúškach U3 až U8. Zvyčajne ich prevzala zdravotná poisťovňa. Možné včasné určenie môže prispieť k úspechu vypočutia sluchovej starostlivosti a potenciálne negatívnych vplyvov na (jazykový) vývoj dieťaťa.

Načúvacie pomôcky pre deti

S pomocou pedacitikov, vhodný načúvacie pomôcky pre pacientov s dieťaťom sú vybrané a prispôsobené. Zariadenia sa líšia od zariadení pre dospelých v tvare, farbe a vybavení. Pre deti neexistujú žiadne načúvacie pomôcky IDO pre deti kvôli malému priestoru. Pokiaľ ide o farbu, na druhej strane sa spektrum rozširuje: k dispozícii je celý rad jasných farieb, aby sa mal obzvlášť príťažlivý vplyv na mladých dopravcov. Takže že poškodenie sluchu nestojí v ceste detskej hre, načúvacie pomôcky pre deti sú robustné, odolné voči prachu a vodotesné. Ďalšie príslušenstvo tiež zabezpečuje zabezpečenie, aby vám zabráni strate.