Ohrpassstück: Einsatzgebiete, Anfertigung, Reinigung & Kosten

Uši pasy, tiež nazývané otoplasty, sú individuálne prispôsobené svojim ušiam, ktoré predstavujú spojenie medzi uchom a systémom sluchu. Sú rozhodujúce pre pohodlie vášho načúvacieho prístroja a kvality akustického sluchu. Nepoužívajú sa na zvukovú čiaru, ale môžu sa použiť aj ako prostriedok ochrany sluchu.

Načúvacie pomôcky s pasom uší

V prípade načúvacích pomôcok do uší (IDO) je potrebné použitie pasového pasu na zabezpečenie prispôsobenia sa individuálne tvarovaným ušným kanálom, v ktorom je IDO sedí. Ale aj pre načúvacie pomôcky HDO (HDO) môžu byť otoplasty v niektorých prípadoch užitočné. Patria sem najmä závažné až vysoko hodnotené poškodenie sluchu a prítomnosť hlbokého sluchu.

Ako sa vyrába otoplastika?

Pretože každé ucho je extrémne individuálne tvarované, musí sa najprv odobrať dojem ušného kanála a kužeľa. Na základe toho je uší priechod na meranie tak, aby sa optimálne zapadol do príslušného ucha. Na výrobu sú vybrané rôzne materiály s rovnako odlišnými stupňami tvrdosti. Pri prispôsobovaní nasledujúceho sedadla je obzvlášť rozhodujúce, pretože ak otoplastika nie je dostatočne tesná, môže sa vyskytnúť spätná väzba. Ak je však príliš pevný, nemožno vylúčiť výskyt bolesti. Na vylepšenie akustickej nadmernej konferencie sa môže vykonať aj voliteľná kompenzácia alebo vŕtanie s vysokým tónom. Všeobecne platí, že čím lepšie je sedadlo, tým lepšia je kvalita sluchu!

Uši alebo dáždnik?

HDO načúvacie pomôcky sa čiastočne vkladajú do ucha. K vnútornej časti je možné pripojiť dáždnik alebo otoplasty. V týchto dvoch formách sa musia zohľadniť nasledujúce rozdiely ako kritériá výberu:

Otoplastics

  • individuálne upravené
  • Malé otvory pre vzduchový priechod
  • Lepší výsledok v prípade hlbokého sluchu alebo poškodenia celého frekvenčného spektra
  • Tesné sedadlo sa vyhýba spätnej väzbe

dáždnik

  • Štandardné veľkosti
  • Veľké otvory s dobrým ventiláciou
  • Prírodný zvuk
  • Väčšinou dostatočné na stratu sluchu Ludo
  • Menej úsilia adaptácie

Či sú dáždnik alebo otoplasty pripojené k načúvaciemu prístroja, druh a stupeň poškodenia sluchu sa rozhoduje primárne . Závažná až vysoko kvalitná strata sluchu si vyžaduje výber otoplastov, zatiaľ čo s menej vážnymi obmedzeniami v oblasti s vysokým zvukom je zvyčajne dostatočný dáždnik na intervenciu. Nižšia adaptácia dáždnika je pred nami a nevýhodou: je uložená, ale je možné zvoliť iba štandardné veľkosti, ktoré najlepšie zodpovedajú povahe ucha. Výsledkom je, že nie je zaručené, že štandardizované veľkosti budú optimálne sedieť v zvukom kanáli.

Vyčistite uši pasy

Denné čistenie uší paspázy je nevyhnutné v dôsledku dopravníka s veľkosťou tela. V opačnom prípade môžu otvory otoplastiky upchať údolie Gabs a uší vosk. Aby sme nezabudli na proces čistenia, je preto vhodné ho integrovať ako neoddeliteľnú súčasť večernej rutiny. Je to vždy dôkladné, ale zároveň opatrne na ochranu citlivých zariadení.

Čistenie pasov uší sa musí vykonávať pomocou mäkkých, suchých handrov alebo špeciálnych čistiace obvody . Ostatné čistiace prostriedky by sa nemali používať, pretože sú do značnej miery príliš agresívne na načúvacie pomôcky. V prípade načúvacích pomôcok HDO budú často potrebné ďalšie kroky čistenia, napríklad ak majú zvukovú hadicu. V každom prípade, po úplnom sušení načúvacích pomôcok vo vhodnom suchý box , aby sa zabránilo poškodeniu vlhkosti. Podrobný popis toho, ako je zaručené čistenie a sušenie, kliknite na kliknutím tu .

Pasy do uší: časté problémy

Nosenie uší pas môže výrazne zlepšiť sluch, ale - ako všade - existujú aj možné problémy, ktoré sa môžu vyskytnúť:

  • Spätná väzba : Spätná väzba vzniká, ak už pochádza z čela načúvacieho prístroja z dôvodu falošného kresla otoplastiky v ktoromkoľvek bode a potom ho opäť vníma nosič. Nepríjemná píšťalka sa vytvára, keď pasy do uší nie sú vhodné.
  • Efekt oklúzie : Presnosť prispôsobenia ide ruka v ruke s určitým plnením ucha. Toto úzke, zase
  • Zbierka mzdových uší : Zbierky ušného vosku (cerumen) za otoplastikou môžu zhoršiť vnímanie zvuku.
  • Alergická reakcia : Materiály použité pri výrobe pokrývajú riziko alergickej reakcie. Pri vstupe je možné použiť anti -allergéniové materiály.
  • Ohrkassktück lisy : Zmeny v uchu, napríklad v dôsledku zmeny hmotnosti, si vyžadujú prispôsobenie otoplastiky. O pomoc s odborníkom na sluchové starostlivosť je možné konzultovať.
  • sfarbenie : Podľa kontaktu s voskom mazu a ušným voskom nie je možné vylúčiť sfarbenie. Ak je sfarbenie príliš silné, mali by sa vymeniť otoplastie.

Mnohé z uvedených problémov môžu napraviť akustikán načúvacích prístrojov prostredníctvom malých zmien v otoplastike alebo úpravy nastavení načúvacích prístrojov. Ak dôjde k oklúznému efektu, je užitočný otvor takzvaných „verts“, t. J. Malé diery v otoplastike, ktoré uprednostňujú zdravú vášeň. Defits alebo utláčajúce pasové pasy sa vytvárajú v uchu kvôli nesprávnemu sedadlu. Napriek merania musia byť otoplastie tiež upravené, napríklad v prípade zmien vonkajšieho ucha. Preto by sa mala pravidelne vykonávať kontrola, aby sa predišlo alebo vyriešili problémy.

Pasy do uší pre deti

Pasy OHR sa používajú na starostlivosť o sluch pre deti, ak to vyžaduje typ alebo stupeň straty sluchu. Otoplasttici sa tiež osvedčili u zvlášť aktívnych detí, pretože sú menej citlivé ako načúvacie pomôcky s otvorenou dodávkou. To umožňuje deťom aktívnu bezstarostnú hru. Rast dieťaťa si však vyžaduje pravidelnú rekonštrukciu kusov uší, aby sa zabezpečilo optimálne sedadlo.

Špeciálne oblasti aplikácie adolescentov uší

V závislosti od výroby môžu byť pasy Ear používať aj mimo klasického používania. Napríklad môžu byť použité ako opatrenie na ochranu sluchu pre ľudí na hlasných prácach alebo na hranie hudby. Otoplastika blokuje hlasné zvuky, ale stále je priepustné pre vnímanie jazyka. Viac informácií o ochrane sluchu si môžete prečítať na pracovisku tu . Okrem toho môže byť správny dizajn vyčarovaný zo skutočného šperku z komponentov. Aby ste mohli používať uši ako šperky, individuálny vzhľad sa vytvára s farbami, trblietkami a kamienkami.

Pasy do uší: Ceny a predpoklad nákladov

Otoplasty sú zahrnuté v cene načúvacích pomôcok. Pretože štatutárne zdravotné poisťovne zvyčajne pokrývajú náklady na tento pomerne alebo úplne, náklady na zaplatenie pasových pasov závisia od pridruženého načúvacieho prístroja.