Wattestäbchen zur Reinigung von Ohren

Neustále produkujete vosk uší, aj keď si to ani neviete. Niektorí však považujú túto životne dôležitú sekréciu mimoriadne nepohodlnú. Mnohí preto veľmi často používajú drastické prostriedky na zbavenie sa uší vosk a na oslobodenie od neho.

Ste si vedomí toho, aká škodlivá nadmerná hygiena uší pre vás môže byť? Je to oveľa lepšie, ak viete, ako môžete zdravým spôsobom vyčistiť uši. Preto odporúčame tejto príručky.

Váš uší vosk

Váš uší vosk vám slúži hlavne na ochranu. Okrem toho je v skutočnosti zodpovedný za sebavedomie vašich uší. Preto je ušný vosk veľmi užitočné a dôležité tajomstvo tela. Konzistencia ucha vosku je tak lepkavá, pretože uľahčuje odstránenie odumretých vlasov a odumretých lupín z ucha. Uškový vosk automaticky prepravuje nečistoty zvonka. Okrem toho má tajomník uší ďalšie výživné vlastnosti, ktoré o ničom možno neviete. Výsledkom je, že vaše uši zostávajú vo vnútri pružné. Toto je dôležitý predpoklad pre túto prirodzenú funkciu čistenia. Na jednej strane sa váš ušný vosk používa na čistenie, na druhej strane chráni pred plesňovými infekciami a má antibakteriálny účinok.

Čo môžete urobiť pre príliš veľa uší vosk

Máte pocit, že vaše uši produkujú príliš veľa uší vosk? Existuje možnosť, že prirodzené odstránenie bolo narušené manuálnou manipuláciou manuálnou manipuláciou? V takom prípade sa vo vašom ušnom kanáli vytvorila zástrčka. Je to veľmi prirodzený impulz, ktorý chcete odstrániť túto zástrčku z ucha. Mali by ste však byť veľmi opatrní. Na to nie sú vhodné ani háčkovú šľachtu, ani sponu so sponou. Tieto objekty nemajú v ušnom kanáli absolútne žiadne miesto.

Niečo také nie je v žiadnom prípade vhodné na čistenie uší, inak dráždíte alebo porušujete svoje uši . Váš uší kanál je veľmi citlivá štruktúra, a preto by sa takéto radikálne čistiace metódy nemali používať. Inak môžete natrvalo poškodiť uši.

bavlnené tampóny a ich nevýhody

Už ste niekedy používali bavlnený tampón na čistenie uší? Potom ste si pravdepodobne nevedeli, že by ste mohli vybrať vosk iba v obmedzenom rozsahu. Aj keď sú bavlnené výplaty relatívne dobre čalúnené, nikdy by sa nemali vložiť priamo do ušného kanála, pretože aj oni môžu dráždiť citlivú pokožku vašich uší a ak je to potrebné, pritlačte do ušného kanála vosk ešte hlbšie. Týmto postupom preto uprednostňujete vývoj pluc. Okrem toho môžu vzniknúť bolestivé zvuky uší.

sú odporúčané uši na čistenie uší?

Mnoho ľudí vidí uši ako dobrú alternatívu k takým bavlneným tampónom. Sviečka na uši sú lievikované, tenké a dlhé. Sľubujú dobré čistenie uší generovaným vákuom. Cieľom je údajne to, že uší vosk je vysávaný. Táto metóda znie výhodne a hodnoverne, ale uši sú vhodné iba na čistenie uší. Na uši a tvári môžu vzniknúť popáleniny. Veľmi často sa stáva, že horúci vosk preniká do ušného kanála. Tam bubna srsti je nesmierne poškodená. Možno sa teraz pýtate sami seba, ako si môžete skutočne vyčistiť uši.

Čistenie iba do ušného kanála

Je dostatočné na pravidelné čistenie uší, ak vyberiete iba uší vosk na vonkajšej časti uší šálka s vlhkou handričkou. Lukewarmová voda a bavlnený tampón postačujú. Ako už bolo spomenuté, mali by ste čistiť iba do ušného kanála. S teplou vodou zjemníte sekréciu.

Aby uší vosk mohol ľahšie prúdiť a uniknúť z ušného kanála, môže sa tiež používať mandľový a olivový olej, ktorý opatrne zahrievate. Prípadne si môžete kúpiť špeciálne kvapky uší alebo uši v lekárni.

Ak vaše ucho už vyprodukovalo veľa ušného vosku, mali by ste navštíviť lekára ORT. Akonáhle sa váš uší vosk dostane do kontaktu s vodou, automaticky sa zväčšuje. Ak sa zástrčka už objavila, najneskôr je uviaznutá vo vašom zvukom kanáli. Keď vaše uši začnú svrieť, všimnete si takéto zástrčky. Môžete tiež cítiť bolesť v ušiach. Takáto zásada do ucha je často spojená s miernou stratou sluchu.

Čistenie vašich uší je iba profesionálne a jemne u lekára ENT. Ak vaše uši produkujú veľa sekrétov a máte veľa uší vosk, mali by ste pravidelne navštíviť svojho lekára. Vyčistite si uši nielen v uši šálky vo vonkajšej oblasti, ale aj za uši. Na to postačuje vlažná voda. Potom by ste sa mali uistiť, že všetko dobre vyschnete. Takže nerisujete uši uší.

Takže považujte váš uší vosk za užitočné tajomstvo tela. Je to nevyhnutné na udržanie uší a hygieny. Preto sa nestaraj o správnu starostlivosť o svoje uši a nepodceňujte funkciu sebavedomia.

Zaujímavé informácie o vašom ušnom vosku

Európania majú zvýšený obsah tuku vo vosku uší 50 %. Ušový vosk Európanov je preto relatívne vlhký. V Ázijských polohách vyzerá trochu inak, obsah tuku v vosku je iba 20 %. Konzistentnosť je preto dosť rozpadaná.

Vieš, prečo je uší vosk horký? Vedci predpokladajú, že horká chuť je dodatočná ochrana pred hmyzom, takže sa hniezdia v ušnom kanáli.

Dieťa produkuje podstatne viac uší vosk ako dospelý. To je tiež mäkšie. Okrem toho sa farby vosku uší veľmi líšia. Farby vlhkého tvaru môžu byť žltkasto-jasne hnedé až tmavo hnedé, ktoré sú dosť prašné šedé z rozpadajúceho sa tvaru.

V priemere starší ľudia a najmä muži produkujú viac uší vosk. Toto je často príčinou straty sluchu, pretože potom je uši upchatý. Viditeľné zlepšenie ponúka profesionálne čistenie u lekára ORT.