Ohr Anatomie: Anatomie des Außen-, Mittel- und Innenohrs

Anatómia ucha: anatómia vonkajšieho, stredného a vnútorného uší

Všeobecne sa hovorí, že ucho je rozdelené do troch častí: vonkajšie ucho , stredné ucho a Vnútorné ucho . Každá časť ucha prijíma jednotlivé funkcie. Môžete zistiť, ako sú jednotlivé komponenty ucha anatomicky štruktúrované a do akej miery sa zapojíte do procesu sluchu.

Anatómia vonkajšej ucha

Úlohou vonkajšieho ucha je upraviť zvukový tlak a nasmerovať zvukové vlny prijatých do stredného ucha.

Komponenty vonkajšieho ucha na prvý pohľad:
  • onacle
  • externý uší kanál
  • uši (v závislosti od zdroja sa tiež počíta ako stredné ucho)
  • kladivo

Anatómia vonkajšej ucha: Anatómia uší

Uši, tiež označovaný ako pinna , je jedinou časťou ucha, ktorý je mimo lebky. Ak sa reč hovorí v každodennom jazyku, zvyčajne sa myslí viditeľné ucho, hoci je to iba časť celého ucha. Chrupavka a je podporovaná väzitami a svalmi vonkajšieho ucha. Explicitná úloha Auricle je viesť k prichádzajúcim zvukovým vlnám ako druhu lievika k ušnému kanálu.

Anatómia externej ucha: (externá) anatómia ušíka

Vonkajší uší kanál je 2-3 cm dlhý kanál , ktorý siaha od uličky po ušné bubienko. Menšia, vonkajšia (bočná) časť ušného kanála je chrupavka a má žľazy, ktoré sú zodpovedné za produkciu uší vosk style = "font-weight: 400;"> Na druhej strane zvyšok (médium) časti ušného kanála je Bony a v porovnaní užší ako vonkajší. Úlohou vonkajšieho ušného kanála je viesť zvuk k uši .

externá ucho anatómia: drumfell

Uši je tenká, nepriepustná membrána , ktorá je vždy pod napätím a oddeľuje vonkajšiu stranu stredného ucha. Proces kladiva , ktorý je už súčasťou stredného ucha. Keď zvukové vlny zasiahnu do ušného bubienka, sú to vibrácie. Vibrácie prenáša Schall opäť prostredníctvom procesu kladiva do kladiva v strednom uchu.

Anatómia centrálneho ucha

Stredné ucho sa používa na posilnenie procesu sluchu.

Komponenty stredného ucha na prvý pohľad:
  • eustachische tube
  • paukenhöhle (cavum tympani)
  • osolácia (kladivo, kovadlina, strmene)

Anatómia centrálneho ucha: paukenhöhle

Časť stredného ucha je Timpani, kosti, vzduchová dutina , ktorá zase umiestni tri sluchové členky . kladivo , kovadrba a strmene sú pomenované podľa ich tvaru a prenášajú vibrácie, ktoré sa objavujú z ušných bubienkov do oválneho okna Strong>.

Anatómia centrálneho ucha: Eustachische Tube (Tuba Auditiva)

Eustachovská trubica, tiež známa ako trúbka uči , ventilácia od stredného ucha a kompenzácie tlaku . V súlade s tým zaisťuje Vibračné schopnosti z ušného bubienka . Tiež spája stredné ucho s nosnou krémovou miestnosťou (nosohltajnx). Relevantné vyrovnanie tlaku pomocou eustachskej trubice je relevantné. Ak je blokovaný, ako je to v prípade výtoku, kompenzácia tlaku je výrazne zložitá.

Anatómia vnútornej uší

Vo vnútornom uchu sa nakoniec uskutoční konverzia zvukových vĺn na elektrické impulzy
. Obsahuje tiež časti sluchového a rovnovážneho orgánu, čo zaisťuje rovnováhu rovnováhy a priestorovú orientáciu . Vnútorné ucho na skalnej nohe je umiestnené.

Komponenty vnútorného ucha na prvý pohľad:
  • Cochlear Labyrinth/Cochlea s Corti-Organ
  • Vestibular Labyrinth (Rovnovážny orgán)
  • vlasové bunky

Anatómia vnútorného ucha: Cochlea

Cochlea, tiež známa ako audio slimák , je bony labyrint . Od stredného ucha môžu vibrácie ušného bubna dosiahnuť kochlea cez kotúč a oválne okno.

Corti Organ je tiež potrebný na akustické vnímanie, ktoré sa nachádza v Cochlea. To zase obsahuje stovky vlasových buniek , ktoré prevádzajú mechanické vibrácie na elektrické signály. Výsledné nervové impulzy môžu byť nakoniec postúpené do centrálneho nervového systému , aby sa mohlo uskutočniť sluch.

Anatómia vnútornej uší: Rovnovážny orgán

Tri oblúky spolu s dvoma makulárnymi orgánmi tvoria vestibulárny prístroj . V oblúkoch sú tekuté a vlasové bunky. Rotujúce zrýchlenie sú vnímané oblúkmi a príslušný signál sa odovzdáva do mozgu výslednými nervovými impulzmi.

V makulárnych orgánoch ( sacculus a utriculus ) sú tiež vlasové bunky , ktoré podľa Slimová zástrčka , ktorá je obklopená tekutinou. Ak sa zmení umiestnenie hlavy, zmení polohu zástrčky hlienu podľa gravitácie. Vlasy sledujú smer, a tak spúšťajú nervové impulzy , ktoré signalizujú zmenu polohy na mozog . Pre rovnováhu však mozog tiež používa informácie z očí a pokožky.