Knochenleitungshörgeräte: Brille, Stirnband oder Implantat? Ein Überblick über Bauformen, Einsatzgebiete und Funktionsweisen

Ak sa nedá prispôsobiť konvenčný načúvací prístroj, ktorý sa prepravuje za alebo v uchu, prístup k počúvaniu je možné otvoriť prostredníctvom zariadenia na vypočúvanie kostí. Pre koho sú zariadenia na vedenie kostí vhodné na to, ako zvukový prenos funguje bez účasti vnútorného ucha, ktoré tam sú a ako je možné deti umožniť bez implantátu, nájdete v tomto článku.

KONKUJÚCE VIDUCIE PRESNÍVNYCH PODMIENKOV: Oblasti aplikácie

Na jednej strane sa načúvacie pomôcky na vedenie kostí používajú, ak sa anatomicky stanoví pripevnenie načúvacieho prístroja za alebo do ucha v dôsledku deformácie alebo nedostatku uší šálka . Na druhej strane, zvuk, ktorý vedie stratu sluchu, je napríklad , napríklad v dôsledku deformácie alebo nedostatku reťazca šiat alebo otosklerózy, ako aj jednej necitlivosti. V prípade takéhoto poškodenia sluchu sú postihnuté vonkajšie alebo stredné uši, ktoré blokujú presmerovanie zvuku do senzorických buniek vnútorného ucha. V dôsledku toho je potrebné riešenie, ktoré stimuluje sluchový nerv iným spôsobom, konkrétne prostredníctvom kosti.

Kost Vedenie načúvacích pomôcok: funkčnosť

Načúvacie prístroje Air Pipe preberajú zvuk nad mikrofónom, spracujte ho a potom ho utrácajte cez vzduch v uší kanáliku pomocou poslucháča. Na druhej strane načúvacie pomôcky na kosti využívajú prirodzenú schopnosť ľudskej kosti viesť zvuk, aby sa uskutočnilo prenos zvuku pomocou vibrácií . K dispozícii je úzky kontakt alebo stlačením zariadenia na mastoid - Bulge Bone za uchom - je to možné, pretože umožňuje prenos vibrácií do vnútorného ucha.

Tento proces je presnejší nasledovne: Zvuk sa zaznamenáva mikrofónom, prevedený na elektrické signály a postúpený do zvukového procesora. Posledne menovaný spracováva signály v závislosti od jeho nastavení. Namiesto poslucháča sa výsledok teraz prenesie na prevodník, ktorý robí obnovenú transformáciu. Produkt: vibrácie.

Vibrácie sa prenášajú do kosti, ktorá používa zvuk na vnútornom uchu. Takto sa zabráni strednému uchu a vhodnosť načúvacích pomôcok z kostného potrubia na rozhovory so zvukovým vedením a pomenovanie zariadení je opodstatnené. Vo vnútornom uchu sa signály posielajú do mozgu, ktorý nakoniec po dešifrovaní signálov dochádza k vypočutiu.

Kost Vedenie načúvacie prístroje: konštrukčné formuláre

Rovnako ako u všetkých typov načúvacích pomôcok existujú aj rôzne návrhy pre načúvacie pomôcky na kosti, z ktorých každý má výhody a nevýhody. Ktorý variant je pre vás vhodný osobne, dá sa vyhodnotiť iba na základe individuálnych pocitov a potrieb, ale získate prehľad dostupného oblečenia.

Kodutné vedenie načúvacie prístroje: okulia

Okuliare načúvacie prístroje na načúvanie kosti sú relatívne užívateľsky prívetivou formou načúvacie prístroje na načúvanie kostí. Väčšinou sa koná pripevnenie systému sluchu k držiakom okuliarov cez click Systems . V súlade s tým, čo sa dá len mierna zmena okuliarov, je možné prenos rýchlo a ľahko začať. Alternatívne sú k dispozícii sluchové okuliare, v ktorých je načúvací prístroj pevne ukotvený v modeli okuliarov. Okuliare sa musia používať iba na použitie. Je tu obzvlášť dôležité požadovaný tlak, s ktorým musia okuliare ležať na lebke, aby sa zabezpečila prenos zvuku. Je to jemná, nekomplikovane vyriešená a odpočítateľná forma podpory sluchu, ale vyvstáva nevýhoda, pretože tento variant má zmysel iba s súčasným zlým zrakmi. Pre ľudí, ktorí sú závislí iba od vizuálnej pomoci v určitých situáciách, je preto pevné sklo sluchu menšie.

Kost Vedenie načúvacie prístroje: náhlavná súprava

Načúvacie pomôcky na vedenie kostí sú k dispozícii aj vo forme náhlavnej súpravy. S touto konštrukciou je systém sluchu nainštalovaný v žehlení náhlavnej súpravy, čo znamená, že automaticky leží na hlave. Tu, rovnako ako v prípade sluchového skla, hovorí: Oblečte sa a počúvajte ho! Z dôvodu nastaviteľnosti sa načúvacie prístroje môžu byť individuálne upravené na hlave. Možnosť rýchleho hore a dole sa zvyšuje aj užívateľská prívetivosť . Jedna nevýhoda však ukazuje, že slúchadlá nadmerného uší sa zvyčajne ťažko nosia nad náhlavnou súpravou.

Kost Vedenie načúvacie prístroje: Stick

Načúvací prístroj na vedenie kostí na lepenie je pripevnený priamo na pokožku za ucho, ktorá sa v porovnaní s vyššie uvedenými vzormi jasne vyvíja na lebku. Audio procesor je pripojený k adaptéra lepidla, ktorý umožňuje sluch založené na vibráciách. Táto výstavba načúvacích pomôcok na vedenie kostí je obzvlášť vhodná pre deti alebo deti, pretože nevyžaduje chirurgický zákrok, vyžaduje pri nosení malý dohľad a dá sa jednoducho testovať. Okrem toho je riziko deformovania kosti lebky počas rastu výrazne nižšie.

Kost Vedenie načúvacie prístroje: čelenka

Čelné väzy sú tiež najmä pre deti, pretože sa považujú za jemné, nepokrývajú sa v ceste detským hrám, a tak sa ukázali ako praktický každodenný spoločník. Malo by sa však poznamenať, že tlak na stlačenie môže viesť k tlaku a bolesti hlavy a že čelenka môže byť preto prenosná iba na časovo obmedzenú dobu alebo by sa mala pravidelne meniť v polohe.

KONESDUCTIONDICKÉ PRECESS AID: Implant (BAHA)

Najkomplexnejším výberom medzi načúvacími pomôckami kostí je „čiastočne implantovaný“ načúvací prístroj, tiež baha (= načúvacie prístroj >)
Zvukové vlny sú absorbované procesorom a premenené na vibrácie, ktoré sa odovzdávajú na titánovú skrutku. S pomocou kosti sa uskutoční prenos vibrácií cez skrutku do vnútorného ucha.

Implantát je obzvlášť vhodný pre veľmi silný zvuk, ktorý vedie sluchové hluk, pretože prenos spôsobený pokožkou už nie je potrebný. Výsledok: lepšia kvalita sluchu so zvýšeným objemom a úsporou energie.

Kodutné vedenie načúvacích pomôcok: náklady a dotácie

Kostové vedenie načúvacích pomôcok, ktoré nie sú implantované , sú pod bežnými dotáciami pre načúvacie pomôcky pre legálne poistené osoby. Existujú teda paušálne sumy na predpoklad nákladov, ktoré možno požadovať individuálne z príslušného zdravotného poistenia. V prípade implantácie , na druhej strane, sa predpokladá, že je to úplná cena prevádzky a implantátu zo strany poskytovateľa poistenia. Predchádzajúce schválenie je pre to predpokladom.