Kinder-Hörgeräte: Modelle, Kosten & Erfahrungen | MySecondEar

U detí patrí zníženie sluchu medzi najčastejšie vyskytujúcou sa vrodenou zmyslovou poruchou. Na celom svete je postihnutých okolo 170 miliónov detí. Načúvacie pomôcky pre deti môžu napraviť situáciu a prípadne negatívne následky obmedzení počúvania na vývoj adolescentov môžu regulovať. Obsahujú niektoré špeciálne vlastnosti, vďaka ktorým sú vhodné ako sprievod k detskému životu.

strata sluchu/strata sluchu u detí

V prípade straty sluchu nie sú načúvacie pomôcky relevantné iba v oblasti vypočutia. Aktívne vyšetrenie životného prostredia je mimoriadne významné pre vývoj dieťaťa, jazykovo aj sociálne. Na tento účel je potrebné pochopiť interakciu s ostatnými ako prostriedok orientácie vo svete a vývoji dieťaťa. Viazanie a vzťahy, ktoré tvoria emocionálny základ osobného rozvoja pre dospievajúcich, sú tiež spojené prostredníctvom (jazykového) kontaktu s ostatnými ľudskými bytosťami. Počúvanie je preto významnou súčasťou podpory uvedených procesov, a preto by sa s obmedzeniami pri počúvaní malo zaobchádzať včas, ak je to možné. Popisy sluchu sú zvyčajne dobre zaobchádzané s načúvacími pomôckami alebo v zriedkavých prípadoch s implantátmi a pomáhajú deťom stať sa nekomplikovaným priebehom ich detstva.

Kedy dieťa potrebuje načúvaciu príslušnosť?

Odpovedať na túto otázku by sa malo vyplatiť možné príznaky prvých príznakov, ktoré naznačujú zníženie sluchu. Patria sem zriedkavé príspevky, nedostatok záujmu o akustické stimuly, ako je hudba, hlasné rozprávanie, zlyhávajúce strašidelné hlasné zvuky. Dojčatá sú tiež pozoruhodné, ak nehľadajú zdroje hluku. V týchto prípadoch by sa malo objasniť, či je potrebný načúvací prístroj detí. Vypočúvacie testy sa vykonávajú rýchlo a bezbolestne vo forme skríningu počúvania na diagnostiku. Tu sú určené typ aj stupne straty sluchu na odvodenie vhodných zásahov, pomocou ktorých je počúvanie podporované a zaručené pohodlie.

detské načúvacie pomôcky

Vo všeobecnosti sa

odporúčajú deťom a dospievajúcim mladším ako 16 rokov. Sú robustne postavené, prach a vodotesné a presne vyrobené, aby vydržali výraznú fyzickú aktivitu mladých nosičov. Široká škála rôznych farieb prispieva k zvýšeniu zážitku z pocitu. V najlepšom prípade je k zariadeniu pripojený aj displej stavu pre zjednodušenú prevádzku rodičov.

Vypočuteľné potreby sa menia so školom v škole, pretože chápanie jazyka v rôznych prostrediach sluchu musí byť zaručené, aby sa zabezpečila holistická účasť v interaktívnom prostredí v škole a mimo školy. Načúvacie pomôcky pre deti musia presvedčiť v triede aj na školskom dvore a umožniť úspešné vzdelávanie, ako aj nadviazanie kontaktov. V školskom sektore môže ďalšie doplnky navyše zvýšiť nezávislosť a flexibilitu dieťaťa.

Kost Vedenie načúvacích pomôcok pre deti

Ak nemôžete použiť prispôsobenie konvenčného načúvacieho prístroja HDO, načúvacie pomôcky na vedenie kostí sú ďalším spôsobom, ako počúvať deti. S nimi je k koži za uchom pripevnený lepiaci adaptér, na ktorý je pripevnený zvukový procesor. Pre túto formu nie je potrebná ani riziko deformácie lebky. Na druhej strane sa deti často používajú u detí, ktoré sa ukázali ako užívateľ -pri detskej hre a pri pohybe. Malo by sa však zabrániť tomu, aby sa predišlo tlakovým bodom, sviatkovo príliš dlho.

Cochlea implantát u detí

Napriek pomerne zriedkavej udalosti sa implantáty Cochlea používajú aj ako riešenie sluchu pre deti, za predpokladu, že určité oblasti ucha sú už príliš poškodené alebo poškodené alebo sú príliš vážne poškodené alebo To, že nosenie konvenčného načúvacieho prístroja nie je možné z iných dôvodov. Implantáty Cochlea sa môžu použiť, aj keď sú poškodené vlasové bunky alebo vnútorné uši. Vloženie implantátu sa dokonca odporúča v mladom veku, pretože vyhliadky na učenie solídneho sluchu a štandardný rozvoj dieťaťa je taký sľubný. Ide však o nezanedbateľný chirurgický zákrok, v ktorom sa môžu vyskytnúť komplikácie a ktoré by sa preto mali starostlivo zvážiť.

Rozdiel medzi modelmi detí a dospelých

Z technického hľadiska sú načúvacie pomôcky pre deti a dospelých veľmi podobné, pričom načúvacie prístroje pre deti majú zjednodušenie prevádzky. Kvôli výraznejšiemu pohybu a následne sú načúvacie pomôcky pre deti obzvlášť robustné a proti vode a prachu. LED reklamy tiež zjednodušujú operáciu rodičov a propagujú príležitosť prevziať zodpovednosť zo strany detí. V dizajne je uvedené ďalšie rozlíšenie: detské načúvacie pomôcky sa zvyčajne môžu vybrať z farebnej palety farieb, aby sa zvýšilo prijatie vo vekovej skupine a chránili citlivú detskú pokožku vyrobenú z hypoalergénnych materiálov. Nakoniec je pre batériu bežný zámok pre deti.

Náklady na načúvacie prístroje pre deti

Náklady na načúvacie pomôcky detí sa výrazne líšia v závislosti od modelu a rozsahu funkcií. Dá sa rýchlo očakávať s cenou viac ako 700 EUR za ucho. Malo by sa však pamätať na to, že štatutárne zdravotnícke poisťovatelia preberajú až 786,86 EUR za ucho, niekedy existuje aj holistický predpoklad nákladov. Najlepšie je zistiť viac od vašej zdravotnej poisťovne v sumách prevodov nákladov.

akustici načúvacie prístroje pre deti

Ak máte podozrenie, že zníženie sluchu u vášho dieťaťa, mali by ste navštíviť lekára čo najskôr, aby ste dosiahli istotu. Ak je podozrenie potvrdené, musí sa riešiť dodávka vhodných načúvacích pomôcok. Na výber, prispôsobenie a nastavenie načúvacích pomôcok u detí pedakousticisti . Odborníci na starostlivosť o starostlivosť o starostlivosť o deti, ktorí sa špecializujú na deti a mladí ľudia, majú vedomosti o počiatočných orgánoch dieťaťa a priebehu vývoja a zaobchádzania s empatiou a detským pracovným materiálom. Je užitočné hľadať v okolí pedance, pre ktorý máte vy aj vaše dieťa istotu, pretože v dôsledku konštantného rastu sú časté návštevy špecialistu spôsobené.