Kind hört schlecht: Schwerhörigkeit bei Kindern | MySecondEar

Strata sluchu u detí: príznaky, príčiny, liečba

Asi 1,5 z 1 000 novorodencov je už ovplyvnených stratou sluchu. Inými slovami, vaše vnímanie a spracovanie akustických informácií je obmedzené od narodenia. Dokonca aj v neskorších časoch v priebehu detstva a mládeže môže dôjsť k zníženiu sluchu z rôznych dôvodov. Tieto siahajú od infekcií po nadmerné znečistenie hlukom. Najmä v mladom veku je liečba straty sluchu nevyhnutná na zabránenie vývojovým oneskoreniam alebo poškodeniu.

Strata sluchu u detí a detí rozpoznáva: príznaky

Prvým príznakom možnej straty sluchu je neprítomnosť vystrašenia pre hlasné zvuky zo 4. - 6. týždňa života. Od 6. mesiaca by malo vaše dieťa aktívne reagovať na reč a pokúsiť sa nájsť zdroje šumu . V závislosti od stupňa straty sluchu sa musia v ďalšom detstve pozorovať rôzne ďalšie príznaky: s miernym znížením sluchu sa deti často nepočujú potichu a zašepkaný jazyk. V prípade stredného až vysokého poškodenia sú počuteľné iba hlasné zvuky. Ak dôjde k úplnej strate sluchu, deti sú vnímateľné iba vibrácie. Tiež pozoruhodná hlasná reč, časté otázky porozumenia a nedostatok pokusu o opätovnú verbáciu rodičov, 7. príznaky poškodenia sluchu.

Aby sa čo najskôr rozpoznali straty sluchu u detí a detí a prijali vhodné opatrenia, mali by sa vnímať všetky vyšetrenia včasného detekcie . Na U1 sa už vykonáva prvé skríning sluchu, ale pozitívny výsledok automaticky neznamená, že neskôr nie je možné určiť žiadne škody na vypočutí. Pri pozorovaní opísaných príznakov urobte lekára, aby vytvoril objasnenie.

Strata sluchu u detí: Príčiny

U detí je 50 % straty sluchu dedičné, ale v oblasti sluchového orgánu môže dôjsť k nepravdivému alebo oneskorenému vývoju počas tehotenstva aj počas narodenia. Na jednej strane sú za to zodpovedné špeciálne gény alebo genetické defekty , ktoré sa vyskytujú aj v kombinácii s inými chorobami, napríklad štítnou žľazou, srdcom alebo očami. Syfilis, metabolické choroby alebo zneužívanie alkoholu a drog počas počas Tehotenstvo môže tiež viesť k vrodenej strate sluchu u detí. Okrem toho predčasné pôrody, mechanické poškodenie spôsobené alebo nedostatkom kyslíka v procese narodenia , žltačka a krvácanie z mozgu majú pri sluchu potenciálne negatívne negatívne. Po narodení je riziko predovšetkým zápalom stredného ucha alebo meningov, ako aj typické infekcie v detstve, ako sú osýpky, príušnice a rubeolka.

Príčiny straty sluchu v detstve

Príčiny straty sluchu v detstve môžu byť spôsobené infekciami, ale aj Dôsledky stavcov , je možné pripísať aj prechladnutie alebo zväčšené mandle v krku. Dôsledkom môže byť zbierka sekrétov v jaskyni Pauken, ktorá môže následne vytvoriť uzáver trubice . Ak to existuje počas príliš dlhého obdobia, v slizniciach dochádza k patologickej zmene. Ak v tomto stave zlyhá ošetrenie liečiva, do ušného bubienka sa vloží trubica trubice, aby spôsobila trvalé vetranie a sušenie stredného ucha. Po niekoľkých mesiacoch sa trubica sama odrazí. Obmedzenie počúvania je preto iba dočasne. V posledných rokoch došlo k nárastu porúch sluchu u mladých ľudí, ktoré sú pripisované vysokým hlukom znečistením hudbou.

Dôležité : Týmto spôsobom by sa malo vopred zabrániť poškodeniu sluchu spôsobenou príslušnosťou citlivých detí, malo by sa zabrániť preventívnemu prostriedku na primeranú ochranu sluchu. Objem 85 decibelov môže byť rizikom pre vypočutie detí. Akonáhle dôjde k poškodeniu, je ťažké opraviť. Preto sa uistite, že vaše deti nevystavujú nadmerne hlasné prostredie alebo používajú vhodnú ochranu sluchu.

Dôsledky straty sluchu u detí

Liečba straty sluchu je pre deti nevyhnutná na zabezpečenie pravidelného rozvoja jazyka a sociálneho rozvoja . Keďže získanie jazyka dieťaťa je do značnej miery vykonávané jazykovými vzormi a napodobňovaním, je potrebné počúvať jazykový vstup. Čím skôr sa uskutoční zásah, tým lepšie, pretože v prvých mesiacoch a rokoch života sú stanovené základné základné piliere ďalšieho rozvoja . Ďalším možným dôsledkom je oneskorenie kognitívneho vývoja, ktoré vyplýva z obmedzeného objavu sveta so všetkými zmyslami. Okrem toho sú pozoruhodné aj straty vo výkone školy . To možno vysledovať až do skutočnosti, že škola je vysoko interaktívnym miestom, kde sa vedomosti predovšetkým sprostredkujú ústne.

Liečba straty sluchu u detí a detí

Aká liečba má najvyššie šance na úspech, závisí od príčiny obmedzenia počúvania. V prípade straty sluchu v dôsledku infekcií je zvyčajne možná dočasná, liečenie . V prípade genetických alebo iných príčin sa zvyčajne pomáha prispôsobenie vhodnej načúvacej pomôcky. Aké špeciálne funkcie detské načúvacie pomôcky a koľko nákladov je možné prečítať tu . V zriedkavejších prípadoch sa odporúča vloženie implantátu Cochlea , napríklad ak anatomické alebo sluchové podmienky bránia noseniu načúvacieho prístroja.

Strata sluchu u detí: Operácia

Niektoré podmienky bránia používaniu konvenčnej načúvacej prístroja av prípade potreby vyžadujú použitie implantátu. Jednou z možností je implantát Cochlea (Ci) , ktorý preberá funkciu vnútorného ucha a akustických informácií Ten mozog vpred. Zatiaľ čo načúvacie pomôcky majú tendenciu zvyšovať objem, KI sa významne podieľa na procese riadenia pri počúvaní. Implantát Cochlea však nie je zázračným riešením. Zvyknutie na zariadenie si vyžaduje čas a vyžaduje si intenzívny tréning pri jeho riešení a počúvaní. Faktory, ktoré ovplyvňujú úspech s CI, sú napríklad vek implantácie a stupeň straty sluchu.

Strata sluchu u detí: Čo môžu rodičia urobiť

Keď je dieťa ťažko vypočuté, pre väčšinu rodičov je to spočiatku šokujúca správa. Emocionálne reakcie sú hodnoverné a môžu byť. Je však mimoriadne relevantné, že predstavujete najlepšiu možnú podporu pre svoje dieťa.

  1. Zistite viac: Čím lepšie sa poznáme s témou, tým menej ohrozuje to. Čím lepšie ste oboznámení s témou straty sluchu, tým lepšie pochopíte a podporujete svoje dieťa.
  2. Prijmite poradné rady: Pri diagnostike „strata sluchu“ môže vzniknúť veľa otázok. Nebojte sa hľadať radu, aby ste svojmu dieťaťu uľahčili život.
  3. Buďte otvorení : Úprimnosť voči vášmu dieťaťu a ďalším, pokiaľ ide o obmedzenie počúvania, zvyčajne pomáha zvyšovať porozumenie zvonku. Vaše dieťa bude mať v každodennom živote menej problémov, ak vaši ľudia vedia o špeciálnych potrebách.
  4. Prijmite, zapojte, podporujte : Prijmite špeciálnu vlastnosť vášho dieťaťa a vždy mu dajte pocit podpory a zapojenia. Nájdite si čas, aby ste sa porozprávali so svojím dieťaťom a zistite, kde ho môžete podporiť. Napríklad usporiadajte signály (napr. Plahanie ruky), ktoré vaše dieťa môže použiť na označenie, že niečo nerozumelo. Týmto spôsobom môžete jemne a primerane reagovať.
  5. Buďte trpezliví : Venujte pozornosť prispôsobeniu sa jazykového vstupu, aby vám vaše dieťa chápe čo najpresnejšie. Hovorte nahlas a jasne a trpezlivo zopakujte svoje výroky na požiadanie, aby ste neznepokojili svoje dieťa.
  6. Používajte technické pomôcky : Okrem načúvacích pomôcok existuje aj množstvo technických ďalšie príslušenstvo , ktoré môžu obohatiť každodenný život vášho dieťaťa. Zistite viac a nevyhýbajte sa odmietnutím týchto pomôcok.
  7. Používajte ďalšiu terapiu : Okrem starostlivosti o sluch by sa mali používať ďalšie terapeutické ponuky. Napríklad rečová terapia pomáha podporovať vývoj jazyka vášho dieťaťa.
  8. Použite možnosti výmeny : Pre rodičov môže byť diagnóza „straty sluchu“ neočakávanou výzvou medzi vašimi deťmi. Rodičia sa môžu navzájom prepojiť, podporovať a informovať sa o mnohých príležitostiach na výmenu.
  9. Propagujte sebavedomie vášho dieťaťa : Ak chcete priniesť normálnosť, aby sa vysporiadali so stratou sluchu, pomôžte svojmu dieťaťu udržať si vlastnú sebavedomie. V škole sa vaše dieťa môže stretnúť s otázkami a výhradami týkajúcimi sa načúvacích prístrojov. Aby sa predišlo neistotám v oblasti odbornej prípravy, je preto obzvlášť zásadná podpora rodičov a vzdelávanie.