Die Induktionsspule im Hörgerät

Čo je indukčná cievka v načúvacej prístroji?

Implantát Cochlea (CI) alebo normálna načúvacia pomôcka znamenajú obrovskú pomoc pre osobu s problémami so sluchom. Dokonca aj v akusticky náročných situáciách tieto technické úspechy umožňujú lepšie porozumieť jazyku a okolitej oblasti . Týmto spôsobom je pre dotknutej osobe ľahšie aktívne sa zúčastňovať na živote. Existujú CIS a plne digitálne načúvacie pomôcky, ktoré sú vybavené množstvom rôznych moderných funkcií. Tieto funkcie umožňujú odfiltrovať rušivé zvuky v každodenných situáciách sluchu . Výsledok: príjemnejší zážitok z počúvania, bez hluku.

Avšak vždy môže existovať porozumenie ťažkostiam vo verejnom priestore , napríklad keď sa umiestnenie udalosti znie prostredníctvom systému reproduktorov. Aj tu existuje dobré riešenie, ak načúvacia príslušnosť obsahuje takzvanú indukčnú cievku alebo T-Cail . Zvukový prenos je potom kontaminovaný menším hlukom v pozadí a menej reverbom.

Dôležitosť induktívneho systému sluchu

Signály hudby alebo jazyka sa môžu prenášať pomocou indukčného systému sluchu. Prenos je bezdrôtovo k načúvaciemu prístroja alebo k zodpovedajúcemu implantátu Cochlea vytvorením elektromagnetického poľa takzvanou kruhovou slučkou v indukčnom systéme sluchu. Elektromagnetické pole je potom prijaté t cievkou v CI alebo načúvacom prístroji a preložené do zodpovedajúcich tónov pre poslucháča

Väčšina moderných zvukových systémov obsahuje taký indukčný systém. Nájdete to napríklad v nasledujúcich zariadeniach:

  • Loudspeaker
  • zosilňovač
  • mixér
  • Mikrofón

V mixéri sa jazyk alebo hudobný signál pripravuje a prenesie na zosilňovač indukčnou slučkou. V systéme induktívneho sluchového systému sa signál teraz neprenesie na reproduktor, ale na pripojený kábel kruhový slučkový kábel , ktorý je položený po miestnosti. Kábel potom dodáva miestnosť zvukovými signálmi.

Všetci ľudia, ktorí sa nachádzajú v tejto oblasti kruhovej slučky, môžu potom prijať zvukové signály cez T-Cail v príslušnom načúvacom prístroji alebo CI . miestnosti vybavené indukčnými slučkami sú označené príslušnými symbolmi . Nemecká asociácia Leadering Association ponúka dobrý prehľad miestností s indukčnými systémami sluchu vo vašom okolí na svojej domovskej stránke.

Použitie T-Cail

Veľa načúvacích pomôcok alebo implantátov Cochlea už má zabudovanú T-cil. Môže byť aktivovaný buď pomocou tlačidla výberu programu alebo pomocou prepínača . Teraz sú jazykové alebo hudobné signály rovnako počuteľné, ako ich mikrofón odstránil a zaznamenal. Ak signál nie je zrozumiteľný, malo by sa konzultovať počuť akustikán ,

Takže sa znova zúčastňujete spoločenského života!

Hlasový prenos pomocou cievok T bezdrôtovo funguje. Táto technológia prenosu je jedinou celkovou technológiou výrobcu a používa sa pre implantáty Cochlea a načúvacie pomôcky . Umožňuje ľuďom so stratou sluchu zúčastňovať sa na spoločenskom živote vo verejnom priestore. Drobná cievka potrebuje malý priestor v načúvacích prístrojoch, takže malé načúvacie pomôcky IM uší ju môžu byť vybavené.

Kdekoľvek sú nainštalované indukčné systémy sluchu, komunikačná bariéra je možné prekonať prostredníctvom integrovaného T-Cail. Vďaka načúvacej prístroji vybavenej cievkou T nie je nič viac v ceste návšteve kina kina alebo divadla ! Vhodné udalosti sú opäť akusticky plne vnímateľné. Podobne nie sú na letisku , v železnici alebo v supermarkete v supermarkete , pretože niekedy sú takéto systémy sluchu nainštalované. p>

Akusticky problematické situácie zahŕňajú aj veľké vzdialenosti od výstupného signálu, hlasný hluk alebo akustika zlej miestnosti. Ak je nainštalovaný indukčný systém sluchu, tieto problémy sú mierne obchádzané. Preto má zmysel opýtať sa pred návštevou udalosti , či existuje indukčný systém sluchu a či je zapnutý.

Otázky a odpovede na indukčný systém sluchu

Existujú nejaké rušivé faktory, ktoré znemožňujú prijatie indukčného systému sluchu na načúvacích prístrojoch?

Ako dobre počúvanie v miestnosti s indukčným systémom sluchu funguje priamo na tom, ako používate a nastavíte túto technológiu.

Je pravda, že v škandinávskych krajinách aj vo Veľkej Británii existujú induktívne systémy ako v Nemecku?

Áno, je to tak, pretože najlepšími známymi výrobcami zosilňovačov na svete sú doma, napríklad vo Veľkej Británii a Švédsku. Pre takéto zariadenia existuje obrovský trh. V Nemecku, na druhej strane, nemáme jediného výrobcu . Okrem toho Škandinávia a Veľká Británia vo všeobecnosti pokročili pri riešení fyzických obmedzení. Tu Nemecko stále zaostáva s vývojom. Teraz však existuje revidovaný štandard pre budovu bez bariéry, ktorý určuje požiadavky na to, ako majú byť verejné budovy vybavené bariérou bezplatne.

Ako môžem reagovať, ak v mieste udalosti neexistuje žiadny indukčný systém sluchu?

Okrem systému induktívneho sluchu je na prenos k dispozícii celkom dve ďalšie možnosti: prevod infrarot alebo funk . V tomto prípade sa zvyčajne používajú slúchadlá. Ak máte miernu stratu sluchu, môžete odstrániť načúvací prístroj a namiesto toho nasadiť slúchadlá . Ak však trpíte strednou až vysokou stratou sluchu, potom Indukčné kruhové slučky krku . V ideálnom prípade používate svoje vlastné, ale niekedy organizátori ponúkajú takéto slučky na krk.

Ako výrazne je uvedomenie si indukčných systémov sluchu a straty sluchu na verejnosti?

Ľudia, ktorí sa sami nepočujú, sa môžu často dostať do situácie, že sluchu postihnutí. Veľmi častým predpokladom je, že dobré systémy reproduktorov by už znížili veľkú časť problémov so sluchom. To samozrejme nie je prípad. Zainteresovaní cudzinci môžu získať celkom dobrý dojem z problémov, s ktorými sú príklady sluchu často konfrontované s príkladmi sluchu. Tieto príklady sluchu potom simulujú dojmy z počúvania v rôznych zložitých situáciách.