ICP Hörgeräte: Anwendungsgebiete, Voraussetzungen & Kosten

Pracovné miesta s vysokým znečistením hlukom povinné nosiť ochranu sluchu. Nosenie načúvacích pomôcok pod ochrannou orientáciou z dôvodov ochrany sluchu je však pre ľudí postihnutých sluchou zakázané. Ak je však načúvací prístroj odstránený, vznikajú nové nebezpečenstvo, ako napríklad nedostatok vnímania varovných signálov alebo hovorených. Riešenie pre výslednú dilemu: načúvacie pomôcky ICP.

ICP načúvacie prístroje Aplikácie

ICP načúvacie pomôcky slúžia predovšetkým na to, aby sa počuli ochrana sluchu na pracoviskách s vysokým hlukom znečistením a rovnako vysokými bezpečnostnými požiadavkami . Osobné ochranné vybavenie vo forme ochrany sluchu je povinné pre takúto prácu. Nie je však dovolené nosiť konvenčnú načúvaciu pomôcku pri ochrane pojednávania. Dôvodom je skutočnosť, že nebezpečenstvo pre vypočutie nemožno vylúčiť pri nosení načúvacích pomôcok a ochrane sluchu. S cieľom chrániť tak vypočutie pracovníkov, ako aj na splnenie bezpečnostných požiadaviek, sa uskutočňuje používanie načúvacích pomôcok ICP.

Predpoklady pre načúvacie pomôcky

ICP znamená izoláciu komunikačných plastu a opisuje funkciu načúvacích pomôcok: Izolujú okolitý hluk, ale zároveň zabezpečujú, aby výstražné signály a jazyk zostali počuteľné . Základným predpokladom na zabezpečenie ochrany sluchu pomocou súčasného porozumenia jazyka je selektívne posilnenie vybraných frekvencií. Okrem toho musí byť nastavený program na pracovisku, ktorý zabraňuje posilneniu zvuku pri vypočutí objemu a zahŕňa jasné oddelenie jazyka a hluku.

ICP načúvacie prístroje

Náklady, ktoré vznikajú pri obstarávaní načúvacích prístrojov ICP, ktoré sa majú používať na pracovisku, sa vzťahuje obchodná a tovarová logistika obchodu, ak sú splnené určité požiadavky. Základnou požiadavkou je, že už musí dôjsť k profesionálnej strate sluchu.