Hörtraining: Besser hören mit und ohne Hörgeräte | MySecondEar

Či už preventívne alebo v prípade existujúcej straty sluchu, sluchové školenie môže prispieť k zlepšeniu v sluche alebo zabrániť strate sluchu , ako aj k jeho progresívnemu procesu . Ktorý stimuluje esenciálny nerv rohov pre proces sluchu, ak nie je stimulovaný dostatočnými sluchovými stimulmi. Stimulácia školenia sluchu teda zaisťuje, že zvukový nerv zostáva aktívny a strata sluchu sa nespevňuje. Vypočutie sa môže tiež trénovať, keď sa opotrebuje načúvacie prístroje, pretože to tiež spôsobuje stimuláciu sluchu a zlepšuje porozumenie a počúvanie pri počúvaní.

Okrem sluchu zohráva v procese sluchu aj mozog . Výsledkom je, že pri slučkovom tréningu je rovnako veľká pozornosť. Je praktické, že zodpovedajúce cvičenia sa môžu vykonávať denne a už s malým časom. Výsledky sú na to o to pôsobivejšie, pretože pri tréningu mozgu a sluchu cirkulácia krvi a kognitívna flexibilita

Ak máte podozrenie, že poškodenie sluchu, mali by ste sa v každom prípade dohodnúť na schôdzke s audio špecialistom, aby ste si udržali primeranú starostlivosť a proti zhoršeniu. Skôr, sluchový výcvik možno považovať za ďalšie opatrenie alebo prevenciu, nie ako jediná terapia.

Cvičenia na školenie sluchu

Najjednoduchším spôsobom je pravidelný tréning počúvania, keď je integrovaný do každodenného života ako neoddeliteľná súčasť každodenného života. Pretože sa platí nasledujúce: čím viac školenia, tým lepší je efekt. Praktický vedľajší účinok je zvýšenie schopnosti sústrediť sa.

Existujú rôzne cvičenia, ktoré sa môžu použiť medzi alebo veľmi cieleným spôsobom na podporu sluchu a mozgu.

Prečítajte si

​​ Loud: Čítajte sa nahlas a počúvajte svoj vlastný hlas. Vyberte si vlastné dychy a zmeňte zvuk svojho hlasu. Možno na prvý pohľad znie čudne a môže sa tiež na prvý pohľad cítiť nezvyčajné, ale pomáha presne vnímať rôzne zvuky a odlíšiť ich jeden od druhého.

Počúvajte : Toto cvičenie sa musí vykonávať so zavretými očami, pretože to upozorňuje na pozornosť. Pokúste sa zachytiť akýkoľvek hluk vo vašej oblasti akusticky a ak je to možné, identifikovať. Cieľom je zaplatiť obzvlášť tiché zvuky, ktoré sa bežne nepočujú.

Musik : Dokonca aj milované počúvanie hudby môže byť spojené s tréningom sluchu. Ak to chcete urobiť, prepnite na hudbu alebo rádio a prejdite sa cez miestnosť. Sústreďte sa na to, ako sa zvuky menia a zároveň menia vašu pozíciu. Otestujte to isté s rôznymi objemami alebo vo väčšej vzdialenosti, napríklad z inej miestnosti. Čo presne je vo vašej obľúbenej piesni? Ktoré nástroje sa používajú v piesni? Budete prekvapení, koľko detailov možno stále objaviť v dobre známych piesňach.

Zostaňte v pohybe : Pohyb je dobrý pre vaše telo, určite ste to už vedeli. Čo si však neuvedomuje mnohých: Výhody sluchu majú úžitok z fyzickej aktivity rovnako. Pretože pohyb podporuje prietok krvi do celého tela, vrátane vnútorného ucha a kochlea, ktorá má významnú časť procesu sluchu. Nemusíte na to robiť namáhavé fitness cvičenia, dokonca aj mierny pohyb spôsobí krvný obeh a prináša so sebou požadované výhody. Nájdite niečo, čo vás baví, pretože v najlepšom prípade sa pohybujete každý deň a urobíte niečo dobré pre svoje telo a myseľ.

Yoga : Ako obzvlášť prospešný šport kombinuje jogu výcvik tela, mysle a duše. Okrem aspektu pohybu by určité pózy mali mať aj ďalší pozitívny vplyv na sluch. Počas napätých cvičení sa telo môže oslobodiť od strachu a stresu, čo zlepšuje obeh a funkciu nervov. Tinnitus sa dá efektívne liečiť aj praxou redukujúcou stresom.

Meditácia : Môže to byť trochu tichšie? Potom je meditácia prostriedkom na mnohé účely! Okrem pôsobivých zdravotných výhod, ako je napríklad regulácia krvného tlaku a stresu, aj koncentrovaná relaxácia podporuje aj jej sluch. Meditácia je výcvik najvyššej pozornosti, ktorá na jednej strane ovplyvňuje krvný obeh mozgu, čo zase vytvára veľkú časť počúvania a na druhej strane môže byť počúvanie výslovne vyškolené. Vždy vytiahnite pozornosť z tela na zvuky, ktoré vás obklopujú. Vezmite si to cieleným spôsobom, každý malý detail, podobný Lauschovmu cvičeniu. Stav najvyššej koncentrácie, ktorú dosiahnete v meditácii, vám pomôže.

Dýchacie cvičenia : Či už v joge alebo počas meditácie, vedomé dýchanie a cielené dýchacie cvičenia pomáhajú obohatiť krv kyslíkom. Výsledkom je, že je možné dosiahnuť aj zlepšený prietok krvi do ucha, a teda zlepšenie sluchu.

Voice Focus : Kedy ste naposledy čítali niečo? Pravdepodobne je znova čas, pretože tu môžete ľahko kombinovať každodenný život a školenie sluchu. Zatvorte oči, zatiaľ čo súčasná osoba sa voľne pohybuje v miestnosti a číta z vašej obľúbenej knihy, novín alebo blogu MySeccondear. Kým smerom pochádza hlas? Ako sa mení vnímanie hlasu? Zábavná a efektívna prax počúvania smeru.

Puzzle and Play : Väčšina to vie z tabuľky rodičov alebo prarodičov - dobre známa krížovka. Hádanky v skutočnosti efektívne stimulujú mozog, bez ohľadu na to, či slovná mriežka alebo logická hádanka, a môžu tiež podporovať proces sluchu. Úspech nastane, keď je najmenej raz týždenne, lepší, ale lepší každý deň, je zmätený. Ak radšej používate kartové hry, môžete to tiež urobiť. Hlavná vec je, že je zábavná a pravidelne sa dá integrovať do každodenného života. Pozitívnym vedľajším účinkom hier je sociálny kontakt, zatiaľ čo myseľ je naostrená. Strata sluchu môže viesť k chrbtovi a osamelosti postihnutých, herných večerov alebo puzzle súťaží proti tomu aktívne pôsobí.

Zabráňte problémom so sluchom

Vypočuteľné školenie je možnosťou, ako zabrániť strate sluchu alebo pôsobiť proti zhoršeniu existujúceho zníženia sluchu. Samotné to však nestačí: je dôležité chrániť váš sluch pred škodlivými vplyvmi. Nasledujúce pokyny vám pomôžu chrániť váš sluch:

  • Vyhnite sa počúvaniu čírej hudby, pretože to môže nenapraviteľne zničiť vaše vlasové bunky. Dajte si mierny objem a tiež najlepšie znížte trvanie zvuku.
  • Každý, kto pracuje na hlasných pracoviskách, je lepší pre vhodná ochrana sluchu , aby sa prejavila žiadna škoda. < /li>
  • Výkon sluchu by sa mal pravidelne kontrolovať, aby sa okamžite reagoval na zmeny.