Hörimplantat Unsichtbar | MySecondEar

Neviditeľný implantát sluchu

Implantát Cochlea je elektronická protéza sluchu. Premieňa zvuk na elektrické signály a prenáša ich priamo do zvukových nervov. Dá sa zabrániť poškodeným oblastiam v uchu.

Liečba implantátom Cochlea sa posudzovala iba vo výnimočných prípadoch s jednostrannou hluchotou, pretože sa obávalo, že implantát Cochlea by mohol narušiť porozumenie jazyka na normálnom slučkovom uchu. Klinika Freiburg University to však jasne vyvrátila.

Neskoré následky jednej -potlačenej necitlivosti

Príčiny jednej hluchoty môžu byť napríklad vrodené malformácie ucha, nádory na rohovom nerve (So -zavolané schwannómy v rovnováhe alebo slimák hlavy), zranenia hlavy alebo pokles sluchu. Lekárske štúdie ukázali, že dlhodobá polovica hluchoty môže mať vážne následky pre postihnutých. Napríklad to vedie k poškodeniu pamäti a iným mentálnym schopnostiam a zvyšuje riziko rozvoja demencie.

Viac: V priebehu času môže toto poškodenie viesť aj k sociálnej izolácii, pretože napr. B. Veľké rodinné stretnutia alebo návštevy reštaurácie s priateľmi predstavujú obrovské bremeno a úsilie pre postihnutých. Často sa konečne vyhýbajú takýmto situáciám.

Operácia za uchom

Implantát Cochlea môže pomôcť týmto pacientom počuť na holubovom uchu. Elektronická protéza sluchu pozostáva z hlasového počítača a cievky s elektródou.

Počas chirurgického zákroku je za uchom pacienta implantovaná cievka s elektródou v kosti. Odtiaľ je jediná milimeterová tenká elektróda starostlivo vložená do zvukového slimáka do zvukového nervu, kde elektricky stimuluje zvukový nerv. Týmto spôsobom sa vonkajšie zvuky posielajú priamo a bez obchádzok zvukovým nervom.

U pacientov, ktorých príčinou jednostrannej hluchoty je schwannom, t. Nádor spravidla úplne vyplní kochlea a niekedy rovnovážny orgán. Po odstránení nádoru už nie je dostatok tkaniva na použitie implantátu.

Nová chirurgická technológia tiež pomáha pacientom s nádormi. Na rozdiel od klasickej metódy je v prevádzke prevádzkovaná tvrdá kapsula zvukového slimáka. Je však dôležité, aby sa oblasť, v ktorej sa nachádzajú rohy, zachováva.

potom sa nádor úplne odstráni a elektróda implantátu Cochlea sa umiestni okolo zostávajúceho tupého tupu s kochleou so sluchovými bunkami. Kapsula kochlea sa potom rekonštruuje, t. J. H. naplnené vlastným materiálom pacienta. Doteraz bolo 30 pacientov úspešne dodaných s implantátom Cochlea.

normalizácia až po šiestich mesiacoch

Prvý dojem počúvania po „zapnutí“ implantátu Cochlea je pre každého pacienta iný. Nie je neobvyklé, že nosič okamžite rozpoznáva hlas technika a môže tiež priamo porozumieť jeho slovám. V každom prípade je zvukový dojem nezvyčajný: trávniky, mechanicky, umelé ako počítačový hlas. V iných prípadoch je akustické vnímanie obmedzené na zvuky a tóny v prvých dňoch.

Pomaly mozog začína analyzovať nové dojmy z počúvania a kompenzovať ich známymi zvukovými vzormi. To sa robí sám o sebe, ale môže byť podporovaný a zrýchlený vhodnými cvičeniami pri následnej starostlivosti a rehabilitácii. Pochopenie jazykov a zvuku hlasov, tónov a zvukov sa postupne stáva prirodzenejším. Trvá to najmenej pol roka, často dlhšie, kým sa nedosiahne jasné diferencované vnímanie zvuku, ktoré sa opäť vníma ako „krásne“.