Hörgeräteverordnung: Ausstellung und Gültigkeit | MySecondEar

Ako môžem získať načúvací prístroj?

Ak existuje podozrenie na slabosť sluchu, je najlepšie ísť na ucho, nos a krk (ENT) skoro. Uskutočňuje sa test sluchu, určuje sa príčina a miera straty sluchu a skontroluje sa vhodnosť vašich uší na načúvacie pomôcky. Ak je určená strata sluchu, dostanete od lekára nariadenie o načúvacích prístrojoch.

Na čo je nariadenie o načúvacích prístrojoch potrebné pre?

Nariadenie načúvacích pomôcok je ako lekársky recept a oprávňuje vás dostať ďalšiu platbu za vaše načúvacie pomôcky zo strany zdravotnej poisťovne. Dôkaz lekárskej potreby zariadení je základnou požiadavkou na predpokladanie nákladov. Na test voľného vypočutia, výber načúvacích prístrojov a skúšobného prenosu, sa stále vyžaduje žiadna regulácia, iba ak je nákup spracovaný. Váš počuť akustikán prevezme fakturáciu v zdravotnej poisťovni. V každom prípade by ste mali vopred objasniť zdravotné poistenie, či je váš akustik načúvacieho prístroja uvedený ako zmluvný partner. Týmto spôsobom sa vyhnete prekvapujúcim komplikáciám v dotácii.

Aké sú podmienky pre reguláciu načúvacích pomôcok?

Nariadenie o potrebe bilaterálnych načúvacích pomôcok podlieha nasledujúcemu v " Usmernenia Federálneho spoločného výboru pre nariadenie AIDS v zmluvnej lekárskej starostlivosti ” stanovené kritériá:

  • Strata sluchu najmenej 30 decibelov na lepšom uchu musí byť k dispozícii najmenej v jednej testovacej frekvencii medzi 500 a 4000 Hertz.
  • Miera porozumenia nesmie byť jazykový audiometricky - na lepšom uchu a so slúchadlami v teste Freiburg Monosylling so 65 decibelmi - nie viac ako 80 %.

Na dodávku jednej dodávky musia byť splnené tieto požiadavky:

  • Strata sluchu zlého ucha musí byť najmenej 30 decibelov v testovacej frekvencii medzi 500 - 4000 Hertz.
  • Miera porozumenia nemusí podliehať jazykovej audiometricky - na horšom uchu a so slúchadlami v teste Freiburg Monosylling na 65 decibeloch.

pre iné typy načúvacích pomôcok vrátane načúvacích pomôcok na vedenie kostí, odchýlky kritérií.

Platnosť regulácie načúvacích pomôcok

Spravidla sa regulácia načúvacích prístrojov vyžaduje iba pre primárnu starostlivosť. Ak dostanete takéto osvedčenie, platí sa šesť mesiacov, ale musí byť k dispozícii zdravotnej poisťovne 28 dní po dátume vydania. V súlade s tým venujte pozornosť včasnej návšteve odborníka na sluchovú starostlivosť po výstave. Preto majú dostatok času na otestovanie nových načúvacích pomôcok bez toho, aby riskovali komplikácie v dodatočnej platbe.

Každých šesť rokov môžete požiadať o nové dotácie na nové načúvacie pomôcky od vašej zdravotnej poisťovne. Zvyčajne nemusíte mať nové nariadenie vydané pre starostlivosť o sledovanie. Výnimky sa však uplatňujú, ak sa nové načúvacie pomôcky zakúpia pred koncom šiestich rokov, napríklad v dôsledku straty. V takom prípade by ste mali predložiť nové nariadenie o načúvacích prístrojoch vášho lekára.