Hörgeräte Wasserdicht: Sind Hörgeräte wasserresistent? (Schwimmen, Dusche, Sauna, etc.)

Načúvacie pomôcky vodotesné: sú načúvacie pomôcky -rezistentné? (Plávanie, sprcha, sauna atď.)

Voda je zvyčajne najväčším nepriateľom načúvacích pomôcok. Silná vlhkosť v sprche alebo v bazéne vyskočila a už sa nepoužívajú. Existujú však aj načúvacie pomôcky, ktoré sú skutočne vodotesné?

Mali by ste tomu venovať pozornosť pri nákupe

Meite načúvacie pomôcky s tým nemajú problém pri postrekovaní alebo trochu potu. Situácia je iná, ak chcete ponoriť načúvaciu pomoc do vody. Načúvacie pomôcky, ktoré inzerujú s „vodotesným“, sú chránené proti vodnej vode. Ale nie sú skutočne vodotesné a nie sú vhodné na kúpanie.

Siemens predstavil v roku 2013 nepremokavú načúvaciu pomôcku. Model Aquaris bol úplne vodotesný a mohol tiež prežiť stopy v bazéne. Bolo to ideálne pre športovcov a vonkajších priateľov, ktorí hľadali robustné načúvacie prístroje. Spoločnosť bohužiaľ zastavila výrobu a produkt už nie je k dispozícii v obchodoch. Niektorí dopravcovia však považovali za zvláštne, že prenášajú načúvacie pomôcky vo vode. Boli príliš zvyknutí na to, aby už vnímali okolitý hluk v bazénoch. Zvuky vody a iných ľudí pri plávaní boli potom vnímané ako nepríjemné.

To znamenajú rôzne triedy IP

Načúvacie pomôcky s klasifikáciou IP-68 sa môžu na krátku dobu ponoriť do vody. Čísla 1-9 hovoria, ako silne odolný je produkt proti vode alebo prachu. Takže IP 68 znamená rozdelenie: úplná ochrana pred prachom a chránená pred prienikom vody na neurčitú dobu.

Napriek tomu by sa načúvacie pomôcky mali používať opatrne. V každodennom živote to znamená, že prežívajú pád do vane, náhodné opotrebenie v sprche alebo v dažďovej sprche. To však neznamená, že s ním môžete plávať celé hodiny. Načúvacie pomôcky sa musia vysušiť po kontakte s vodou.

Ale teraz existujú vodotesné načúvacie pomôcky?

Odpoveď sa volá! Švajčiarsky výrobca načúvacích prístrojov Phonak v roku 2022 spustil vodotesný načúvací prístroj „Phonak Audeo Life“.

S Audéo Life predstavuje Phonak načúvací prístroj, ktorý obzvlášť doplnil aktívny, športový životný štýl. V rámci populárnej série Paradise sa nové zariadenie vyniká ďalším povlakom, ktorý sľubuje vysokú odolnosť. S týmto novým, nabíjateľným spoločníkom sa už nemusíte starať o to, že sa musíte obísť bez fyzických aktivít kvôli strate sluchu. Život Audéo je vodotesný až do hĺbky 50 cm. Toto uzatvára sladkú, soľnú a bazénovú vodu.