Hörgerät Verloren: Zahlt die Krankenkasse? | MySecondEar

Strata načúvacie prístroje: Platí zdravotná poisťovňa?

Načúvací prístroj je dôležitou pomocou pre ľudí s problémami so sluchom a môže výrazne zlepšiť život. Bohužiaľ sa stáva znova a znova, že načúvacie pomôcky sa stratia. To môže byť veľmi frustrujúce pre dotknutú osobu a tiež znamenať finančné straty. Preto je dôležité, aby ste prijali niekoľko opatrení na minimalizáciu rizika straty.

Najprv by ste sa mali vždy uistiť, že načúvate príslušne, napríklad v prípade. Takže zostáva chránený pred poškodením a môže byť nájdený rýchlejšie, ak ste ho položili. Ak nenosíte načúvacie prístroje, mali by ste si ju nechať na bezpečnom mieste.

Ak ste stratili načúvací prístroj napriek všetkým preventívnym opatreniam, existuje niekoľko krokov, ktoré môžete podniknúť, aby ste ho našli znova. Po prvé, mali by ste dôkladne prehľadávať svoje okolie, možno ste nestratili načúvacie pomôcky, ale jednoducho zabudli na jednom mieste. Medzitým mnohí výrobcovia načúvacích pomôcok ponúka funkciu na lokalizáciu načúvacích pomôcok na svojom smartfóne.

Strata načúvacie prístroje: Platí zdravotná poisťovňa?

Štatutárne zdravotné poistenie vo všeobecnosti neplatí za nový načúvací prístroj. Pokiaľ vaše zariadenie už nie je staršie ako 6 rokov a už máte zmluvný nárok na nový načúvací prístroj. V niektorých prípadoch môžete požiadať o predčasnú výmenu. Najlepšie je hovoriť so svojím načúvacím prístrojom a akustikom a zdravotným poistením, aby ste získali radu, ako postupovať.

Načúvacie prístroje stratené maskou

Na mnohých miestach, napríklad vo verejných priestoroch, sú masky povinné. Nosenie masky je pre nositeľov načúvacích pomôcok často dvojitou výzvou. Zvyčajne môže čítanie pier kompenzovať komunikačné ťažkosti v hlasných prostrediach. Ak však druhá osoba nosí masku, už to nie je možné a čo sa hovorí aj zvuky. Preto ľudia so stratou sluchu viac závisia od načúvacích pomôcok vysokej kvality.

Je nepríjemnejšie, že načúvacie pomôcky môžu príliš ľahko spadnúť, keď je maska ​​zapnutá a vypnutá. Preventívne opatrenia môžete prijať pomocou masiek, ktoré sú viazané za hlavu a nie sú pripevnené za uši.

Celkovo je dôležité, aby ste si uvedomili, že načúvací prístroj je dôležitou pomocou, a preto by sa s nimi malo zaobchádzať opatrne. S niekoľkými bezpečnostnými opatreniami av prípade potreby môže byť podpora špecialistu minimalizovaná riziko straty a užiť si načúvací prístroj na dlhú dobu.