Hörgeräte Reparatur: Kosten, Pauschale, Krankenkasse | MySecondEar

Oprava načúvacích pomôcok: náklady, paušálna sadzba, zdravotné poistenie

Načúvacie pomôcky sú dôležitou súčasťou každodenného života pre ľudí s problémami so sluchom. Umožňujú svetu lepšie vnímať svet a porozumieť tomu, čo sa hovorí. Ak sa však vaša načúvacia pomôcka rozpadne alebo už nefunguje správne, môže to viesť k ťažkostiam, ktoré sťažujú každodenný život. V tomto článku sa budeme zaoberať opravou načúvacích pomôcok a pozrieme sa na to, ako opraviť zlomenú načúvaciu pomôcku.

e uvádza rôzne dôvody, prečo je potrebné opraviť načúvacie prístroje. Vlhkosť je najväčším nepriateľom citlivých komponentov v načúvacích pomôckach a môže viesť k skorému starnutiu a defektom. Nie je neobvyklé, že to vedie k funkčnému zlyhaniu. Strach je často väčší ako predpokladaná chyba a musí sa zmeniť iba batéria alebo sluchová hadica. Ak sú prerušené iné časti načúvacieho prístroja, môže pomôcť iba akustikom načúvacie prístroje.

Niektoré príčiny poruchy sa rýchlo napravia - napríklad ak je mikrofón blokovaný znečistením alebo ak sa musí použiť nový ušný priechod. Okrem nového ušného priechodu ponúka mnoho akustík načúvacích prístrojov také malé opravy ako súčasť záruky ako bezplatná služba.

Tipy pre chybnú načúvaciu pomôcku

Ak zistíte, že váš načúvací prístroj nefunguje správne, mali by ste najskôr vykonať niekoľko testov sami pred konzultáciou s akustikom načúvacie prístroje:

  • Uistite sa, že je tiež zapnutý váš načúvací prístroj.
  • Zapnite objem, aby ste skontrolovali, či bola kontrola hlasitosti náhodne upravená.
  • Skontrolujte, či batéria správne sedí a otestujte batériu alebo vložte novú. Venujte pozornosť služobnej životnosti batérie, ktorá sa môže v závislosti od výrobcu veľmi líšiť.
  • Ak nosíte model HDO, skontrolujte hadice, pretože v priebehu času sa môžete opotrebovať alebo zlomiť.

Náklady na opravu načúvacích pomôcok

Ak je načúvací prístroj vadný a je potrebná rozsiahlejšia oprava, štatutárne zdravotné poisťovne preplatia svojich poistených. Napríklad, ak je mikrofón porušený, náklady na opravu sa otvoria pre paušálnu sadzbu zdravotnej poisťovne.

V prípade dodatočných základných načúvacích prístrojov bez platby sa na všetky potrebné opravy vzťahujú paušálnu sadzbu zdravotnej poisťovne. Ak ste dopravcom načúvacieho prístroja s rôznymi ďalšími funkciami, zdravotná poisťovňa platí pevnú sumu.

Okrem toho sa musíte zúčastniť nákladov, ak sa vymení spotrebný materiál.

<štýl type = "text/css">

načúvacie pomôcky opravy ploché zdravotné poistenie

Oprava je vždy zadržaná akustikom, pretože suma, s ktorou sa zdravotná poisťovňa podieľa na možných opravách v období 6 rokov.

Oprava a nový nákup

Servisná paušálna sadzba zdravotných poisťovní je medzi 120 a 154,7 EUR a zvyčajne sa uplatňuje šesť rokov. Potom zdravotné poistenie vo všeobecnosti odporúča nadobudnutie načúvacích prístrojov. Platí to aj v prípade, že je váš načúvací prístroj vadný a náklady na opravu sú vyššie ako nový nákup. Obzvlášť, ak ste už niekoľko rokov nosili načúvacie prístroje, mali by ste zvážiť nový nákup. Ak je váš načúvací prístroj vadný, nemali by ste zohľadniť iba rozdiel v nákladoch pri rozhodovaní medzi opravou a novým nákupom, pretože technický rozvoj neustále dosahuje veľký pokrok: moderné načúvacie pomôcky sa nielen stali výrazne silnejšími, ale tiež im ponúkajú aj ich oveľa vyššie pohodlie.

Ak dodržiavate čakanie a udržiavanie načúvacích prístrojov, malo by to pracovať dlho bez problémov. Ak sa stále zlomí, existujú rôzne spôsoby, ako ho vrátiť späť do prevádzky. Profesionál starostlivosti o sluch vám môže pomôcť nájsť najlepší postup a priviesť načúvacie prístroje späť do perfektného stavu. V prípade úverového zariadenia tiež chránite akustickú načúvaciu príslušnosť. Mnohé vám poskytujú bezplatné náhradné zariadenie na trvanie opravy.