ITE Hörgeräte: Was sind ITE Hörgeräte? | MySecondEar

Ite načúvacie pomôcky: Čo sú načúvacie pomôcky?

Ite znamená „in-thear“ (v uchu) načúvacie pomôcky, t. J. Načúvacie pomôcky, ktoré sa nosia priamo v uchu. Tieto načúvacie pomôcky sú viditeľnejšie ako iné načúvacie pomôcky, ako sú CIC alebo IIC načúvacie pomôcky.

Ite načúvacie pomôcky pozostávajú z krytu, ktorý sa vkladá priamo do ucha, a reproduktora, ktorý posilňuje zvuk. Ponúkajú sa v rôznych veľkostiach a tvaroch (HS = polovica škrupiny, FS = Full Shell), aby sa zabezpečilo, že sú vhodné pre každé ucho.

Načúvacie pomôcky sa často používajú na ľahké až mierne straty sluchu. Jednou z nevýhod načúvacích pomôcok ITE je, že nemusia byť také silné ako iné načúvacie pomôcky, najmä so závažnou stratou sluchu. Zvyčajne sú o niečo drahšie ako iné načúvacie prístroje, pretože musia byť vyrobené individuálne.

Ak si vyberiete načúvací prístroj ITE, je dôležité, aby ste ho upravili profesionálnym odborníkom na sluch. To môže priradiť načúvací prístroj k vašim individuálnym potrebám a zabezpečiť, aby sedel a fungoval správne.

Načúvacie pomôcky sú dobrou voľbou pre ľudí, ktorí hľadajú riešenie do uší pre stratu sluchu a dobre fungujú s miernou až miernou stratou sluchu. Mali by ich však upraviť profesionálny odborník na sluch, aby sa zabezpečilo, že sedia a správne pracujú.