ITC Hörgeräte: Was sind ITC Hörgeräte? | MySecondEar

ITC načúvacie pomôcky: Čo sú načúvacie pomôcky ITC?

ITC znamená „v kanáli“, čo znamená v nemčine „v ušiach“. Načúvacie pomôcky ITC sú akýmsi načúvacími pomôckami, ktoré sa nosia priamo v ušnom kanáli. Sú väčšie ako úplne v načúvacích pomôckach v ušiach a menšie ako načúvacie pomôcky, ktoré sa nosia za uchom.

Načúvacie pomôcky ITC sú obzvlášť vhodné pre ľudí, ktorí majú ľahkú až miernu stratu sluchu a ktorých uší kanál ponúka dostatok priestoru na absorbovanie načúvacích prístrojov. Sú tiež vhodné pre ľudí, ktorí hľadajú príťažlivú alternatívu k väčším načúvacím prístrojom.

Načúvacie pomôcky ITC sú prispôsobené akustikom načúvacie prístroje a sú zvyčajne menej viditeľné ako väčšie načúvacie pomôcky, pretože sedia hlbšie v ušnom kanáli. Pre niektorých ľudí sa však môže ťažšie použiť, pretože sú menšie a ťažšie pochopiteľné.

ITC načúvacie pomôcky majú rovnaké funkcie ako iné načúvacie pomôcky, ako napríklad prispôsobenie objemu a podpora v rozlíšení medzi jazykom v hlučných prostrediach. Zvyčajne sú prevádzkované s batériami, ale na trhu sú už nabíjacie pomôcky ITC.

ITC načúvacie pomôcky môže byť pre niektorých ľudí dobrou voľbou, pretože sú menšie a menej viditeľné ako iné načúvacie pomôcky. Nie sú však vhodné pre všetkých ľudí a je dôležité získať radu od akustikána načúvacieho prístroja na nájdenie najlepších načúvacích prístrojov pre individuálne potreby.