Hörgeräte für sehr enge Gehörgänge | MySecondEar

načúvacie pomôcky pre veľmi blízke uši

Načúvacie pomôcky sú dôležitou pomocou pre ľudí so stratou sluchu, pretože im pomáhajú lepšie vnímať tóny a jazyk. Veľmi úzke uši však môžu byť výzvou, pretože väčšina načúvacích pomôcok je navrhnutá pre štandardizované veľkosti a tvary. Pre ľudí s veľmi úzkymi ušami môže byť nosenie načúvacích pomôcok nepohodlné alebo dokonca bolestivé.

Možným riešením tohto problému je použitie kusov uší na mieru, ktoré sa tiež nazývajú otoplastie. Sú individuálne prispôsobené a ponúkajú pohodlné a presne presné prispôsobenie. Špecialistické laboratórium vytvára otoplasty tým, že urobí dojem na ušný kanál a potom podľa toho modeluje uši.

Pre ľudí s veľmi úzkymi zárobkami je však výroba otoplastie výzvou, pretože môže byť ťažké nájsť fit, ktorý je pohodlný a bezpečný. V takýchto prípadoch je dôležité, aby akustikán a špecializované laboratórium boli kreatívne a odvážne a prípadne používajú alternatívne materiály alebo technológie na dosiahnutie toho najlepšieho možného prispôsobenia.

Ďalšou možnosťou pre ľudí s veľmi úzkymi ušnými kanálami je použitie načúvacích pomôcok kostí. Tento typ načúvacích prístrojov prenáša zvuk prostredníctvom vibrácií k kostnej štruktúre hlavy, a tak sa vyhýba uší. Príkladom takéhoto zariadenia je adhear načúvacia príslušnosť od spoločnosti Medel, ktorá nevloží reproduktor do ucha, ale zachy drží malú membránu. Toto zariadenie môže byť dobrou voľbou, ak konvenčné načúvacie pomôcky nie sú vhodné kvôli prísnym zárobkom.

V každom prípade je dôležité, aby ľudia s prísnymi zárobkami navštívili profesionála starostlivosti o sluchu, ktorý sa špecializuje na prispôsobenie načúvacích pomôcok a je schopný ponúkať individuálne riešenia. Dobrý akustik bude brať do úvahy konkrétne potreby a požiadavky každého jednotlivého zákazníka a nájde to najlepšie možné dodávky načúvacích prístrojov spolu so zákazníkom.