Hörgeräte für Hunde

Čo potrebujete vedieť o strate sluchu u psov

vedel, že mačky medzi 55 Hz do 79 kHz počúvajú a psy pokrývajú rozsah 67 Hz až 44 kHz. V porovnaní s tým môže priemerný človek počuť iba od 20 Hz do 20 kHz. Tieto čísla ukazujú, že zvieratá počujú lepšie ako my. Pes má tiež selektívny sluch. Ak spí, nechá sa narušiť, pokiaľ nepočuje Box alebo držiak.

Je to možné, pretože senzorické bunky psa nie sú priamo spojené s ušiami, ale so špeciálnymi nervovými traktmi. Pes to môže podľa potreby zapnúť a vypnúť. Psy počujú obzvlášť hlboké a obzvlášť vysoké tóny. Takže ak pes nepočuje, nepomáha mu to kričať. Tichý príkaz vo vyššom ihrisku má väčší zmysel. Potom váš pes môže lepšie vnímať zvuk.

Celkovo 17 uší uší pomáha psovi nájsť zvuky. Pes môže zarovnať svoje uši nezávisle od seba, aby bol schopný zachytiť zdroj jedného hluku. Z tohto dôvodu psi počujú svojho majiteľa, aj keď nie je v dohľade. Dobrý sluch používa psa a majiteľa. Ale čo robiť, ak pes už nemôže počuť svojho majiteľa?

Zvieratá môžu tiež stratiť sluch. Potom musíte nájsť nový druh komunikácie so zvieratou. Môže sa to stať postavami alebo prostredníctvom načúvacích prístrojov pre psa. Existujú však aj vhodné načúvacie pomôcky pre milovaného štvorhozele?

Príznaky straty sluchu u psa

Váš pes vám nemôže povedať, či ťa nemôže počuť. Koniec koncov, nepýta sa a nemôže požiadať o niečo opakovanie. Existujú však aj iné spôsoby, ako zistiť, či váš pes zle počuje. Pomerne bezpečným príznakom straty sluchu je to, že váš pes nereaguje na každodenné zvuky. Napríklad, keď je pes obľúbenými hračkami, volá vás alebo jednoducho ignoruje domáci prsteň. Váš pes sa môže vystrašiť, keď ste ho prebudili, pretože nepočul, ako sa k nemu dostal. Psy so stratou sluchu majú tendenciu štekať častejšie. Dôvodom je skutočnosť, že pes sa už pri štekaní nemôže počuť.

Príčiny straty sluchu u psa

Zvieratá tiež strácajú sluch, keď je ucho poškodené. Môže sa to stať poškodením malých vlasových folikulov a nepríjemným vo vnútri uší. U starších zvierat sa nervy degenerovali a niektoré zvieratá mali od narodenia zlé nervy v ušiach. Nádory alebo praskliny v ušnom bubienku môžu tiež spôsobiť poškodenie. Častý zápal v uchu alebo traume vedie k strate sluchu po dlhú dobu. Vírus talentov psov môže obzvlášť dôrazne zaútočiť na vypočutie psov. Tomu sa dá vyhnúť očkovaním.

Liečba straty sluchu u ľudí

Väčšinu straty sluchu nemožno zvrátiť. Vedci sú však ťažké znova regenerovať počet vlasových folikulov. Dizajnové myši počujú podobne ako u ľudí, a preto sa pokusy uskutočňujú pri strate sluchu u myší. Akýkoľvek prielom v závodných myšiach by mohol byť tiež prielomom pre ľudí.

Vedci už injektovali kmeňové bunky zo zvierat do nezrených nervových buniek, a tak ich obnovujú. Vypočutie by sa mohlo obnoviť až o 46% v priebehu 10 týždňov. Výmena folikulov pomáha pri 15 % straty sluchu, ktorá bola vyvolaná neuropatiou. Takýto úspech sa ešte nemohol zaznamenať v iných typoch straty sluchu. Zvieratá s horším sluchom sa podľa toho prispôsobujú svojmu okolia. Strata jej vypočutia vás toľko neovplyvňuje. Vaše ďalšie zmysly kompenzujú stratu sluchu.

načúvacie prístroje pre psa - vyplatí sa?

V prípade straty sluchu u psa je načúvacia príslušnosť tiež možnosťou kompenzácie straty sluchu. Lekár z Aubery University vyvinul načúvací prístroj pre psa na základe ľudského načúvacieho prístroja. S plastovou hadicou a penovými zátkami potom pripojilo zariadenie k uši psa. Nie všetci psi by tolerovali cudzie telo v uchu. Pretože tieto môžu byť odrazené, načúvacie pomôcky pre psov nie sú také bežné. Lekári v súčasnosti skúmajú implantát Cochlea pre psov. Ale sú drahé a neexistuje žiadna záruka, že fungujú.

Nie každý pes akceptuje načúvací prístroj v uchu. Načúvacie prístroje má načúvanie zmysel iba vtedy, ak pes stále počuje na jednom uchu. V každom prípade je potrebná individuálna produkcia pre psa. Je to preto, že uší kanál ľudí a psov sa výrazne líši. Pes má zvislý a vodorovný uší. Načúvacia prístroj je pokrytá penovou gumou a potom sa prispôsobí do ušného kanála.

V prípade vloženia takejto načúvacieho prístroja však musí byť pes schopný imobilizovať alebo anestetizovať. Pes nechápe, že by mal zostať v pokoji. Preto je použitie načúvacieho prístroja pre psa lekárskym zásahom. V takom prípade by ste mali zvážiť, či má načúvací prístroj skutočne použitie, alebo znamená iba stres pre psa. To je tiež dôvod, prečo načúvacie pomôcky pre psa môžu byť drahou investíciou, pretože sa nedá vždy povedať, či sa to oplatí. Menšie psy často berú cudzie telo lepšie ako väčšie psy.

S množstvom trpezlivosti a tréningu môžete pre psa získať aj znakový jazyk. Preto sa neodporúča krok k načúvacie pomôcky u psov. Pes s postihnutím môže byť výzvou, ale samotný pes sa často dobre vyskytuje so svojím hendikepom.

Vyzerá to inak s drahou políciou alebo hľadačmi osoby. V tomto prípade môže načúvací prístroj mať zmysel, aby pes zostal pripravený na použitie. Rovnako ako ľudia, aj pes potrebuje čas, aby si zvykol na zariadenie. Môže to byť dlhá cesta, kým pes znova nepočuje príkazy alebo znova nevyskočí s kŕmením.

Náklady na načúvací prístroj psa

Testy s načúvacími pomôckami do uší ukázali úspech pri vyšetrení psov. Ak máte podozrenie, že vaše zviera počuje zle, spojte sa s veterinárom. To potom môže naplánovať ďalší postup pre načúvací prístroj.