Hörgeräte und Demenz | MySecondEar

strata sluchu a demencia

Niekoľko štúdií* Podieľa na svojich zisteniach stanovenie vzťahu medzi stratou sluchu a demenciou . Strata sluchu sa dokonca zdôrazňuje ako najväčší vplyvný rizikový faktor pre demenciu. Podľa Univerzity Johns Hopkins sú ľudia s miernou neliečenou slabosťou sluchu vystavení dvakrát ako riziko vysokého demencie Span> v porovnaní s normálnym počúvaním. V prípade, že neliečila strata sluchu vysokej úrovne

Kontext sluchu a kontext demencie

Strata sluchu prepašuje span> často pomaly vkladá, čo znamená, že je to často nie sú rozpoznané priamo. Hlavnou príčinou je bodovanie vlasových buniek , ktoré zabezpečujú absorpciu zvuku a transláciu akustického stimulu do elektrických signálov. Prenos signálu je teda obmedzený a sluch trpí, najmä vo vysokofrekvenčnom rozsahu.

Výsledkom je, že strata sluchu zvyčajne má postihnutú kapstu. Sociálna izolácia zase znižuje kognitívne stimuly, na ktoré je osoba vystavená. Presné spojenie ešte nebolo úplne objasnené a stále sa vedecky skúma. Doteraz, Zmeny v mozgu v dôsledku straty sluchu. Dôvodom je potenciálne silná koncentrácia, ktorú musia ľudia postihnutí sluchom používať na pochopenie. Iné funkcie mozgu by sa dali zanedbávať **.

Obzvlášť ovplyvnené sú najmä mozgová kôra a hippocampus. Takže oblasti, ktoré pôsobia ako Rozhranie medzi krátkou a dlhodobou pamäťou . Okrem toho sa mozog pravdepodobne zvykne na znížený sluch, ktorý urýchľuje zníženie v druhom.

môže výdatná strata viesť k demencii?

Súčasná výskumná situácia poskytuje početné dokumenty pre spojenie medzi stratou sluchu a demenciou. Negatívny vplyv slabosti sluchu sa však môže aktívne minimalizovať. Aby sa zabránilo demencii, musí sa rýchlo rozpoznať strata sluchu, aby sa liečba načúvacích pomôcok mohla začať tak rýchlo. Výsledkom je, že pravidelné poskytovanie počúvania , aby sa rozpoznali počúvanie počúvania, sa má považovať za aktívny krok na zabránenie demencie . Prvé znamenia by sa mali vždy brať vážne a odborne skontrolované.

*Lin, F. R., Metter, E.J., O'Brien, R. J., Resnick, S. M., Zonderman, A. B., &; Ferrucci, L. (2011). Strata sluchu a demencia incidentov. Archívy neurológie, 68 (2), 214–220. https://doi.org/10.1001/archneurol.362

Thompson, Rhett S.; Auduong, Priscilla; Miller, Alexander; Gurgel, Richard K. (2017): Strata sluchu ako rizikový faktor demencie: systematické preskúmanie. laryngoskop vyšetrovacia otolaryngológia 2 (2), 69-79.

[ Ferrucci, L., Simonsick, E. M., & amp; Študijná skupina pre zdravie ABC. (2013). Strata sluchu a kognitívny pokles u starších dospelých. JAMA Internal Medicine, 173 (4), 293 - 299. https://doi.org/10.1001/jamaintternedmed.2013.1868