CIC Hörgeräte: Was sind CIC Hörgeräte? | MySecondEar

CIC načúvacie pomôcky: Čo sú načúvacie pomôcky CIC?

CIC predstavuje „úplne v kanáli“ (kompletný v ušiach). Je to druh načúvacích pomôcok, ktoré sedia hlboko v ušnom kanáli nositeľa, a preto sú takmer úplne skryté v ušnom kanáli. Tieto načúvacie pomôcky sú obzvlášť malé a nenápadné, čo z nich robí atraktívnu alternatívu k väčším, viditeľným načúvacím pomôckam pre mnohých ľudí.

CIC načúvacie pomôcky sa vyrábajú individuálne, aby sa zabezpečilo dokonalé prispôsobenie. Pozostávajú z krytu, ktorý sa vkladá do ušného kanála, ako aj reproduktora, ktorý je umiestnený priamo pred ušami. Načúvacie pomôcky sú skonštruované tak, aby absorbovali zvuk zvonku a postúpili ho priamo na uší, aby sa zlepšil sluch.

CIC načúvacie pomôcky ponúkajú v porovnaní s väčšími načúvacími pomôckami niekoľko výhod. Napríklad sú menej viditeľné, čo ich robí atraktívnejšími pre mnohých ľudí, ktorí sa cítia narušení viditeľnými načúvacími pomôckami. Okrem toho sú zvyčajne menšie a ľahšie ako väčšie načúvacie prístroje, čo znamená, že je vhodnejšie nosiť.

Pri používaní načúvacích pomôcok CIC však existujú aj nevýhody. Keďže sedia hlboko v zvernom kanáli, niekedy ich môže byť ťažšie odstrániť a čistiť. Pre niektorých používateľov môže byť tiež ťažšia prevádzka, pretože zvyčajne majú menšie prevádzkové tlačidlá.

Celkovo sú načúvacie pomôcky CIC dobrou voľbou pre ľudí, ktorí hľadajú malé, nenápadné riešenie pre svoje problémy so sluchom. Ponúkajú dobrý výkon a zvyčajne sú vhodné na prepravu. Mali by však byť starostlivo vybraní a upravení, aby sa zabezpečilo, že sa dokonale zmestia a uspokojujú potreby používateľa.