Hörgerät juckt im Ohr: Ohrenjucken bei Hörgeräten

načúvacie prístroje v uchu

Môže existovať niekoľko dôvodov, prečo vaša načúvacia pomôcka v svrbeniach uší. Jednou z možných dôvodov by mohla byť alergia na materiál načúvacieho prístroja alebo proti uši. Ďalšou príčinou môže byť infekcia alebo podráždenie ucha.

Ak je načúvací prístroj v uchu, mali by ste ho najskôr odstrániť a skontrolovať ucho. Ak máte známky začervenania alebo bolesti, mali by ste navštíviť lekára alebo špecialistu na ENT.

Aby ste sa vyhli svrbeniu načúvacích pomôcok v uchu, mali by ste sa ubezpečiť, že sa načúvacia pomoc pravidelne čistí. Na vyčistenie načúvacích pomôcok nepoužívajte ostré čistiace prostriedky alebo alkohol, pretože to môže poškodiť materiál. Namiesto toho použite špeciálny čistiaci prostriedok na načúvacie pomôcky a denne vyčistite načúvacie prístroje.

Je tiež dôležité zabezpečiť, aby sa načúvací prístroj správne zmestil a aby bol ušný priechod príliš tesný. Ak je uší príliš tesný, môže to spôsobiť svrbenie ucha a podráždenie. Ak je uši príliš voľný, môže dôjsť k zvukom spätnej väzby a zníženým zážitkom z počúvania.

Celkovo je dôležité, aby ste pravidelne hovorili so svojím špecialistom ENT, aby ste sa uistili, že váš načúvací prístroj sa hodí správne a aby sa všetky problémy mohli rozpoznať a liečiť čoskoro.