Hörgerät für Katzen | MySecondEar

načúvacie prístroje pre mačky

Mnoho majiteľov mačiek hľadá spôsoby na internete, v knihách alebo špecializovaných časopisoch, aby urobili niečo so stratou sluchu svojich mačiek. Iní majitelia mačiek na vypočutie dostávajú radu od veterinárneho lekára.

Mačky s bielym kožušinou sú často ovplyvňované hluchosťou alebo iba stratou sluchu, hoci každá iná mačka môže byť ovplyvnená, ale nie tak často ako u mačiek s bielym kožušinou.

Mnohí z nich určite narazia na reklamy, kde hľadáte počuť mačky. Cieľom tohto projektu bolo použiť načúvaciu prístroj na načúvací prístroj na mačku. Na tejto štúdii sa zúčastnilo veľa majiteľov takýchto mačiek.

Akustikánsky majster z East Frisia, ktorý v roku 1995 vyvinul načúvaciu prístroj pre psov, vykonal štúdie o viac ako 40 mačkách spolu s veterinárnymi odborníkmi z nemeckej univerzity. Po roku bolo jasné, že mnohé z týchto mačiek z vyšetrenia neboli hluchí, ale len ťažko vypočuli. Všetky mačky boli dostatočne zdravé na to, aby dobre zvládli operáciu.

Tieto mačky boli použité trubicou na načúvacie prístroje. Používa sa digitálny načúvací prístroj, ktorý nezatvára úrodu mačiek. S touto metódou môžu tieto mačky naďalej spracovať obvyklé akustické signály v mozgu nezmenené. Pre tieto mačky sú zvuky, ktoré už nemohli vnímať skôr, ako sú operácia opäť počuteľné.

Zvuk je daný otvoreným ušným kanálom. Malá veľkosť načúvacieho prístroja je u mačiek veľmi dôležitá, inak by ste mohli zničiť načúvaciu pomoc. Akustikánsky majster testoval zariadenie aj dva roky za extrémnych podmienok, napríklad v saune alebo s veľmi studenou vodou. Bolo to len vtedy, keď bolo zrejmé, že načúvacie prístroje bolo možné bezplatne nosiť, začali testy na mačkách.

Medzitým sa rana vytvorená operáciou uzdravila veľmi dobre. V nasledujúcich dňoch môže byť načúvací prístroj pripevnený k ušiam mačiek. Načúvací prístroj je spočiatku veľmi slabý, aby mačka nevystrašila, ak náhle počuje hluk, ktorý už nemohla počuť príliš dlho. Zariadenie sa však vyskúšalo po operácii v mačkách prenosom vĺn cez počítač.

Mačky reagovali veľmi pozitívne na zariadenie. Mnoho majiteľov je veľmi radi, keď opäť vidia svoje mačky s porušením sluchu. Táto načúvacia pomôcka môže pomôcť týmto mačkám žiť lepší život.