Hörbrillen: Modelle, Vor- und Nachteile | MySecondEar

Okuliarené okuliare

Každý, kto potrebuje sledovanie a načúvacie prístroje , často čelí problému, že nosenie oboch podporných opatrení môže viesť k pocitu tlaku alebo nepríjemnosti súčasne. Okrem použitia načúvacích pomôcok do uší, sluchové okuliare predstavujú potenciálnu možnosť napájania pre okuliare a nositeľov načúvacích pomôcok. Model prináša výhody aj nevýhody, ktoré ovplyvňujú ich vhodnosť pre rôzne cieľové skupiny.

Očarujúce sa okuliare alebo okuliare so systémom sluchu?

V klasickom slučkovom skle je systém sluchu nainštalovaný v držiakoch okuliarov. Spojenie medzi systémom sluchu a uchu sa realizuje priehľadnou sluchovou trubicou, ktorá končí otoplastikou, ktorá sa vkladá do ucha. Takže sluchové sklo zostáva nenápadné, diskrétne a ľahko použiteľné.

Alternatívne môžu byť okuliare vybavené systémami sluchu, ktoré sú pripojené pomocou systému kliknutia . V súlade s tým je možné vybrať model okuliarov podľa potreby a systém sluchu je možné previesť, aby sa zmenili okuliare flexibilné. Aby bolo možné pripojiť systém kliknutia, musia sa vykonať iba mierne úpravy na ráme okuliarov.

KONEJ VIACIKOVÉ ODPOVEJ GOGGLES

Ak vloženie otoplastiky nie je možné alebo je možné zvoliť dodanie konvenčných načúvacích pomôcok, je možné zvoliť vypočutie okuliarov s kosťou. Toto je forma načúvacie pomôcky na kosti , ktorá funguje prostredníctvom firmy ležiacej na okuliaroch na lebke. S pomocou kostnej čiary dochádza k prenosu zvuku pomocou vibrácií, čo iniciuje dojem počúvania.

Pre koho sú vhodné sluchové okuliare?

Primárne sú vhodné sluchové okuliare vhodné pre ľudí, ktorí potrebujú sluch aj vizuálnu pomoc. Najmä vtedy, keď je nosenie okuliarov po celý deň, pretože linka na počúvanie je zaručená iba v kombinácii. Kliknite na systémy sluchu, čo sa ukazuje ako praktické, keď sa okuliare často menia, napríklad na slnečné okuliare.

Nevýhody sluchových okuliarov

Menej vhodné sú počujúce okuliare iba pre sporadických nosičov vizuálnej pomoci, pretože výkon sluchu je vždy spojený s používaním okuliarov. Opravy sa tiež ukazujú ako problematické. Tieto často vyžadujú odosielanie slučkového skla, čo znamená, že nositeľ preto nie je k dispozícii nositeľovi počas obdobia opravy.

Načúvacie pomôcky a okuliare nosia

Či je možné nosiť načúvaciu prístroj a okuliare spolu, závisí od tvaru a veľkosti uší, typu načúvacích prístrojov a individuálnych požiadaviek. Nepríjemný pocit tlaku za uchom môže vzniknúť alebo jednoducho vnímať, že za uchom majú okuliare aj načúvaciu pomoc. Tomuto problému sa dá vyhnúť prostredníctvom načúvacích pomôcok do uší. Ak však uprednostňujete zadné zariadenia, mali by ste používať moderné, relatívne úzke modely, ktoré sú menej znepokojujúce. Prípadne sú sluchové okuliare dobrou možnosťou dodávok, aby sa predišlo uvedenému problému. Nevýhody kombinovaných systémov by však nemali byť bez povšimnutia.

Cena sluchových okuliarov

Cena sluchových okuliarov sa skladá z dvoch aspektov: cena za načúvacie pomôcky a cena za montáž. Počas montáže sa má predpokladať cena ceny 80 - 150 EUR, ceny načúvacích prístrojov závisia od modelu a technologickej úrovne.