Gehörgangsentzündung: Behandlung, Ursachen, Symptome

Uši choroby - zapálený ušný kanál

terapia, príznaky a príčiny zápalu sluchu

Keď je zapálený ušný kanál v uchu, zápal je zvyčajne alergický, plesňový alebo bakteriálny. Ovplyvňuje sa nielen samotná pokožka, ale aj subkutánna pokožka vo vonkajšom uší. Niekedy dokonca aj bicie kožušina alebo celá ulička je osvetlená. V tomto prípade sa hovorí o myringitíde.

Tento článok vám poskytuje informácie o zápale vypočutia. Dozviete sa všetko o pôvode a príčinách zárobkového zápalu. Vysvetľujeme príznaky a všetko o diagnostike u lekára a terapií. Naši odborníci na načúvacie prístroje radi odpovedajú na akékoľvek otázky, ktoré môžete mať. Ste vítaní písať alebo zavolať nám. Naša rada sa koná bez povinnosti a bezplatne.

Ako to bude počuť?

Mikrotraumy sú často spúšťačom zápalu sluchu. Typickým príkladom sú menšie poranenia pokožky, ktoré vznikajú, napríklad keď sa uši intenzívne čistia. Zvyčajne sa používa bavlnený tampón. Potom je poškodená pokožka sluchu, ktorá má vyššie uvedené následky.

Dôvodom môžu byť aj alergické reakcie a senzibilizácia kože. Toto je často spôsobené určitými vlasovými prostriedkami alebo inými umelými prostriedkami. Príkladmi sú mydlá alebo spreje na vlasy. Za vyššie uvedené ochorenie môže byť zodpovedná aj zvýšená tvorba kostí alebo chronické zápalové médiá. Zápal vypočutia môže byť dokonca spôsobený dermatitídou, psoriázou alebo neurodermatitídou.

Príznaky

Typické príznaky zárobkového zápalu zahŕňajú silné svrbenie alebo dokonca silné uči, ktoré môžu nasledovať. Môžu sa cítiť najmä vtedy, keď sa niečo pozriete alebo sedíte v návrhu. Zvuk v ušiach môže byť tiež narušený. V dôsledku toho môžete vnímať iba tóny naparované. Nie sú ani jasné, ani jasne. Niekedy váš uší kanál tiež opuchnutý akumuláciou hlienu. Tento druh zápalu sa môže vyskytnúť buď suchý s príslušnými pokožkami alebo v výživnej forme s sekréciou. Vo veľmi zriedkavých prípadoch je ovplyvnené aj okolité kostné tkanivo.

Diagnóza zápalu sluchu

Najprv by ste mali cítiť a skontrolovať svoj uší kanál. To robí lekára. Dôvodom môže byť absces alebo furunkel. Je dôležité skontrolovať, či k bolesti dôjde, keď je uši z stiahnutia uší. V každom prípade by ste sa mali poradiť s nosom krku. To sa musí bližšie pozrieť na zápal. Môže pomôcť aj test sluchu a preskúmanie, alebo rozmazanie alebo čistenie sluchovej uličky.

Ako sa lieči zápal sluchu?

Je dôležité, aby sa opuch zápalu uší a že sa môže obnoviť chybné sluch. Potom sa môže znížiť podmienená strata sluchu. Prvým by preto malo byť čistenie zvukového kanála. Akonáhle má lekár jasný nález, môžu sa s príslušným liekom použiť krémy alebo masti. Ak existuje závažný prípad, niekedy je potrebné podávanie antibiotík. Vo väčšine prípadov je však zápal relatívne ľahko kontrolovateľný a liečiť.