Binaurale Hörgeräte

Váš sprievodca pre načúvacie pomôcky na oboch ušiach

Načúvací prístroj je vysoká technická pomoc. Môžete ho porovnať s počítačom. Načúvacie pomôcky na staré módne sú teraz minulé, pretože technológia aj optika sa výrazne zmenili. Načúvacie prístroje od dnešného dňa je oveľa viac ako jednoduchý zosilňovač počúvania. Používate množstvo špeciálnych funkcií. Hovorí sa tiež o takzvanej binairálii.

Táto príručka pre vás vysvetľuje, čo stojí za pojemom binaurálnych načúvacích pomôcok a ako vás táto funkcia podporuje pri počúvaní. Ste veľmi vítaní, aby ste požiadali o radu od našich odborníkov na načúvacie pomôcky týkajúce sa adaptácie a výberu. Zavolajte nám alebo nám pošlite správu o téme straty sluchu. Poradenstvo sa uskutočňuje bez povinnosti a bezplatne.

Dnešné a bývalé načúvacie pomôcky v porovnaní

Viete si tiež pamätať na pôvodné predchádzajúce modely načúvacích prístrojov? Tieto môžu len posilniť prijatú zvuk. Stáva sa to nezávisle od seba. Funguje veľmi odlišne s moderným systémom sluchu. V posledných rokoch bol vyvinutý moderný proces. Je to založené na prirodzenom sluchu. To znamená, že ľavá aj pravá načúvacia pomôcka sú spojené a navzájom komunikujú a komunikujú. Pre vás to znamená obrovskú kvalitu, ak sa sluchové systémy môžu navzájom komunikovať. V závislosti od počiatočnej situácie sú inteligentne koordinované.

Prírodné vypočutie s binaurálnym načúvacím prístrojom

Mozog dokáže odfiltrovať jazyk zo zvuku a potlačiť šum. Existujú zodpovedajúce signály, ktoré porozumejú jazyku. Je tiež možné jasne porozumieť jazyku v akusticky náročnej situácii. Máte problém, ak okolo vás je veľa hluku, napríklad v reštaurácii alebo v metre alebo v autobuse? Ak si myslíte, že už takmer nemôžete porozumieť svojmu náprotivku, môžete napraviť situáciu pomocou binaurálneho systému sluchu. To vám umožní vylepšiť celé Počúvanie akustiky .

Ste tiež vítaní predstaviť si podobnú situáciu, ak napríklad idete na prechádzku v silných veterných zvukoch. Bez načúvacie prístroje nemôžete viesť rozhovor. Binaurálny systém sluchu sa automaticky podarí skontrolovať, odkiaľ vietor pochádza a od ktorého smeru je jazykový signál. Rádiom sa do druhého ucha prenášajú iba správne signály. Znepokojujúci hluk vetra je efektívne utláčaný. Pre binaurálne sluchové systémy to funguje oveľa lepšie ako v prípade konvenčných systémov sluchu. Ďalšou typickou situáciou je, že ak volá s jedným uchom. Binaurálny načúvací prístroj to dokáže rozpoznať a zároveň potlačiť posilnenie zvuku. Zároveň sa na druhú stranu odosielajú zvuky z telefónu a všetky signály. Takže môžete počuť potrebné uši na oboch.

Smer mikrofónu

S novými systémami môžete počuť bez ohľadu na smer pohľadu. Zvyčajne je mikrofón zarovnaný podľa smeru pohľadu. Ale môže sa stať, že sedíte a pracujete koncentrovaní z počítača. Možno však budete chcieť hovoriť s inou osobou, ktorá je na strane alebo za vami. V takýchto situáciách dosahujú staršie systémy sluchu svoje limity. Vyzerá to veľmi inak s binaurálnym načúvacím prístrojom. Binaurálny načúvací prístroj otočí mikrofóny presne v smere, z ktorého prichádza signál pre jazyk. Výsledkom je, že už nepotrebujete kontakt s očami pre problémovú komunikáciu.

Orientácia vo vesmíre

Zvyčajne sú potrebné dve dobre fungujúce uši, aby sa zabezpečilo smerové sluch a orientáciu v miestnosti. Najlepšie rozdiely sú uznávané strediskom vypočutia. Keď prídu signály, rozlišuje sa medzi ľavým a pravým uchom. Takže môžete priradiť polohu v miestnosti signálu a nájsť ju. Hovorí sa o takzvanom zatienení hlavy. Bezpečné smerové hodnotenie je dokonca možné s binaurálnym systémom na spracovanie signálu.