Glückliche Ärztin

Čo je to (zvukový) audiogram?

Ton audiogram je grafické, podrobné znázornenie sluchu. Prezentácia sa odohráva v krivke počúvania pre vzduchovú líniu a krivku počúvania pre kosti . Toto meranie môže vyvodiť závery o existencii, stupni a type slabosti sluchu .

Test sa vykonáva ľahko a rýchlo pri uši, nose a krku alebo u akustikána. Vytvorenie zdravého audiogramu je spravidla jedným z prvých opatrení, ak sa všimnú relevantné príznaky slabosti sluchu.

V nasledujúcom texte sa dozviete, ako sa vytvára audiogram a ako by sa mal interpretovať. Ak by ste chceli, aby ste si vypočuli skontrolované, môžete kedykoľvek dohodnúť stretnutie s číslom bezplatného sluchového testu kedykoľvek.

Ako sa vytvára audiogram?

Na vytvorenie audiogramu je pacient najprv nasadený na slúchadlá a hrá sa na jednotlivých tónoch. Objem sa počas merania čoraz viac zvyšuje v krokoch 5 dB. Pacient ukazuje ručne signál, či počuje zvuk.

Postup sa opakuje pre rôzne frekvencie . Prany sluchu , z ktorého došlo k zvukovému vnímaniu, je označené v celom frekvenčnom rozsahu, čo nakoniec vedie k krivke počúvania . Samozrejme sa vykonáva celá pre obidve uši .

Pre krivku kostnej čiary sú slúchadlá nahradené poslucháčom kostného zdvihu . Toto leží v blízkosti kosti lebky a testuje zvukový prenos cez kosti. Opäť sa kontrolujú rôzne frekvencie a objemy, prahové body sa nakreslia a nakoniec pripojené k krivke. Krivky vzduchu a kostí sa teraz dajú porovnávať.

Audiogram vysvetlenie/ štruktúra

Rozstup sa aplikuje vodorovne v a je špecifikovaný ako frekvencia v Hz . Vertikálna os ukazuje objem v db . Prah sluchu normálne vypočutej adolescentnej značky označuje nulovú čiaru. Dve riadky zobrazujú krivky počúvania vzduchu a kosti.

Vzduchové vedenie je znázornené ako čiara s kruhmi . Kostná čiara je na druhej strane nakreslená ako čiara so šípkami v audiograme. Okrem toho sa zvyčajne pracuje s rôznymi farbami pri príležitosti rôznych uší. Zvyčajne je pravé ucho v červenej farbe, ľavé ucho je označené modrou farbou.

Dve krivky spolu tvoria základ presnej diagnostiky a poskytujú dôkazy o tom, či napríklad liečba konvenčnými načúvacími pomôckami alebo

Ak je prah sluchu nižšie v smere veľkého objemu, hovorí to o strate sluchu do rôznych stupňov:

20-40 dB - Mierne zníženie sluchu

40-60 dB - Priemerné zníženie sluchu

60-75 dB -Stredná redukcia sluchu

75-95 dB - silné zníženie sluchu

95+ DB - Redukcia sluchu vysokého stupňa

Priradený frekvenčný rozsah je možné prečítať aj na osi y. V kombinácii ukazuje, v ktorých frekvenčných oblastiach dochádza k poškodeniu sluchu . Rôzne typy poškodenia sluchu sa teda dajú diferencovať s audiogramom.

audiogram zvukové vedenie straty sluchu

Zvukové vedenie je možné vidieť, ak je krivka kosti v normálnom rozsahu , ale vzduchové vedenie má deficity . Krivka vzduchového vedenia je preto pod krivkou kostí. Nájdete všetko o príčinách, príznakoch a liečbe zvukového vedenia počúvania .

audiogram zvukovo zmyslová strata sluchu/ strata sluchu

Zvukový pocit alebo vnútorné sluchové sluch je uvedené v audiograme nasledovne: Vedenie vzduchu a krivka kostí sú úzko spolu . To znamená, že vzduchové potrubie aj kosti sú narušené. Ďalšie informácie o príčinách, symptómoch a liečbe zvukovej senzorickej straty sluchu možno nájsť tu .

Audiogram Hochton Strata sluchu

Ako už názov napovedá, strata sluchu vo vysokom frekvencii (pozri obrázok vyššie) Typický je odpad z približne 2000 Hz. Všetko o sluchovom sluchu je možné prečítať tu .

audiogram hlboký strata sluchu

Na rozdiel od straty sluchu Ludo je možné vidieť hlbokú stratu sluchu v oblasti hlbokých frekvencií . Prahová hodnota sluchu klesá so zvyšujúcou sa frekvenciou. Viac informácií o sluchu -Strata sluchu tu .

</p>
<h3> Audiogram stredný tón straty sluchu </h3>
<p> V audiograme v prípade strednodobého sluchu je možné určiť odpad z krivky počúvania v strednej oblasti </strong>. Obzvlášť vysoké a hlboké frekvencie majú nízku prahovú hodnotu sluchu, hoci stredné frekvencie sa vnímajú iba pri vyšších objemoch. <a href= Tu sa dozviete viac o strate sluchu.

audiogram kombinovaná strata sluchu

an . S čistým zvukové pokyny sa v kostnej línii nemohli rozpoznať s čistým