Airpods als Hörgerät? Jetzt mehr erfahren! | MySecondEar
Použite

AirPods ako načúvací prístroj? Zistite viac teraz!

s konverzáciou Boost spoločnosť Apple 2021 predstavila operačnú pomoc v aktualizácii iOS15, ktorá odvtedy priniesla použitie AirPods Pro ako načúvací prístroj. Funkciu je možné aktivovať pomocou nastavení & gt; Prevádzkové AIDS & GT; Audio/Visual & GT; Úpravy pre slúchadlá & gt; Použite s režimom transparentnosti & gt; Posilnenie konverzácie. Ale v budúcnosti môžu malé slúchadlá skutočne nahradiť načúvacie pomôcky ?

Načúvacie pomôcky vs. AirPods: rozdiely & amp; Podobnosti

načúvacie pomôcky

AirPods Pro

bezdrôtové pripojenie Bluetooth k externým zariadeniam.

Možnosti pripojenia v závislosti od modelu, zvyčajne aj od ostatných výrobcov

Funkcie sluchu iba v kombinácii so zariadeniami Apple

NEPRAVENÉ SEDADLO V EAR (pre moderné načúvacie pomôcky)

ako ido alebo hdo k dispozícii

Slúchadlá in-ear

Medical Product špeciálne na liečbu straty sluchu

Žiadne zdravotnícke zariadenie, predovšetkým pre streamovanie hudby

akku drží celý deň

batéria trvá 4,5 hodiny času sluchu

Nabíjanie batérie trvá niekoľko hodín

20-30 minút pre úplné zaťaženie

Špecifické jemné nastavenia zadané

Nastavenia uhlia prostredníctvom audiogramu aplikácie

Potlačenie hluku môže slúžiť na ochranu sluchu


AirPods sa používa ako načúvací prístroj

Nastavenia pre používanie AirPods je možné upraviť na individuálny výkon sluchu, ktorý vytvára personalizovaný zážitok z počúvania. V prípade konfigurácie je možné do aplikácie spoločnosti Apple vopred priviesť sú prispôsobené. Konkrétne sluchové funkcie tiež umiestnia slúchadlá ako podpora sluchu:

Posilnenie konverzácie : Ak je aktivovaný posilňovač, mikrofóny AirPods absorbujú akustické prostredie. Na nástupných zvukoch sú oslabené a hlas konverzačného partnera je jasne zdôraznený a výstup v uchu.

Live-MitMahl : Táto funkcia umožňuje používanie iPhone, iPad alebo iPod ako vzdialeného mikrofónu, ak sú umiestnené v priestorovej blízkosti. Zvuk sa odosiela do AirPods prostredníctvom príslušného zariadenia, a teda podľa Apple - je implementované počúvanie ďalších vzdialených ľudí. Podľa výrobcu je výrobca obzvlášť užitočný v hlasných prostrediach. Predpokladom je iOS 14.3 alebo novšie, ako aj použitie AirPods, AirPods Pro, PowerBeats Pro alebo Beats Fit Pro.

hluk na pozadí : Bohužiaľ, ak ste pod tinnitom, môžete použiť svoje AirPods na prekrývanie nepríjemných zvukov. Napríklad v nastaveniach iPhone je možné vybrať dážď alebo hluk v nastaveniach „pozadia“ v nastaveniach iPhone, aby sa kompenzoval tinnitus. Možnosť ovládacieho prvku je možné pridať do riadiaceho centra pre rýchly prístup.

Režim potlačenia hluku a transparentnosti : AirPods Pro a AirPods Max zahŕňajú možnosť potlačenia hluku vonkajších zvukov. Aby ste to dosiahli, neutralizujte nežiaduci hluk pozadia dovnútra a von. Okrem toho je možná zmena režimu transparentnosti, v ktorej je zvukové prostredie vnímané úplne napriek slúchadlám. Zmenu je možné realizovať priamo prostredníctvom slúchadiel alebo prostredníctvom iPhone, iPad, Apple Watch alebo Mac a tiež ovládaná prostredníctvom riadiaceho centra.

AirPods ako načúvacie pomôcky: Výhody a nevýhody

Výhody AirPods ako načúvacie pomôcky sa vzťahujú na optický aspekt, pretože moderný, populárny dizajn môže uprednostňovať rozklad stigmy v porovnaní s načúvacími pomôckami. Najmä mladí nositelia načúvacích pomôcok môžu byť ochotnejší nosiť AirPods namiesto konvenčných načúvacích prístrojov. Na druhej strane je potlačenie hluku pozitívne, čo môže prispieť k ochrane sluchu pred hlasným okolitým hlukom.

Napriek opatreniam na vypočutie spoločnosť Apple nepodporuje svoje AirPods ako náhradu načúvacích pomôcok, pretože slúchadlá nie sú zdravotníckymi výrobkami. Nie sú interpretované z dlhodobého používania, ani presnejšie nastavenia pre podporu sluchu. Relatívne krátka výdrž batérie približne 4,5 hodiny nestačí na celú potrebu načúvacieho prístroja. Štandardná forma bez individuálneho úpravy ucha vedie k obmedzeniam pohodlia a ďalej obmedzuje životnosť služieb. Akusticky je tiež problematické, že pre obidve uši je akceptovaný sluchový profil a že iba niekoľko zmien v nastaveniach počúvania môže byť konkrétne. Podľa štúdie od sluchových poznatkov sa vysoké frekvencie nezvyšujú v rovnakom rozsahu ako v prípade konvenčných načúvacích pomôcok, ale nízke frekvencie sa príliš intenzívne zvyšujú.

Záver: AirPods nahrádza neocedické načúvacie pomôcky

Záver je možné jasne povedať: AirPods nie sú načúvacie pomôcky a nemôžu nahradiť lekárske výrobky v plnom rozsahu. Pretože väčšina problémov so sluchom sa vyskytuje vo vysokofrekvenčnej oblasti, nedostatok posilnenia v tejto oblasti je obzvlášť problematický. Okrem toho silnejšiu stratu sluchu nemožno zaobchádzať s primárne produkovaným počúvaním hudby slúchadlá . V prípade mierneho zníženia sluchu môžu AirPods stále uľahčiť ľahšie, ale obmedzené pohodlie a farma batérií hovoria proti použitiu ako každodenný načúvací prístroj. Na druhej strane je možné zdôrazniť funkciu šumu v pozadí, ktoré sa dajú použiť cieleným spôsobom na kompenzáciu tinnitus.

Opatrenia spoločnosti Apple na podporu sluchu

Aj keď AirPods nepredstavujú ekvivalentnú náhradu za načúvacie pomôcky, Apple je pôsobivý, pokiaľ ide o podporu sluchu! S pre iPhone je možné priame streamovanie obsahu na zariadeniach Apple prostredníctvom vybraných načúvacích pomôcok. Použiteľnosť pre ľudí s postihnutých sluchom je možné vidieť aj v početných operačných pomôckach na podporu ťažkých a nepočujúcich ľudí. Týmto spôsobom senzorické informácie alebo dostupnosť Siri prostredníctvom písania a detekcie posunkového jazyka vo FaceTime pomáhajú používať zariadenia. Nájdete ďalšie opatrenia, ktoré výrobca ponúka na pomoc.